Trainspotting 2: Hele verdens kjeleheroinister er tilbake!

Renton, Sick Boy, Begbie og Spud. Du husker de ikke sant? Nå er de tilbake!

Danny Boyle, mannen bak Trainspotting, (+ bl.a.The Beach, Slumdog Millionaire og Steve Jobs) er svært glad i den nye oppfølgeren T2 Trainspotting.
Tyve år har gått, men mye er uendret. Møt igjen Renton, Sick Boy, Begbie, Spud og resten av Trainspotting-gjengen. Når de gjenforenes, starter festen på nytt – med alt det innebærer av gleder, sorg, hat, vennskap, sinne, selvdestruksjon og en god dose heroin.

Renton, Sick Boy, Spud og Begbie – spilt av henholdsvis Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner og Robert Carlyle -er  tilbake for å sortere ut sine forskjeller etter sviket mot slutten av Trainspotting.

Filmen fra 1996  var en oppspeeda tilpasning av en Irvine Welsh roman og gjorde uttrykket “Choose Life” og Iggy Pop sang Lust For Life udødelige. Unge ukjente skuespillere ble stjerner, og Boyles regikarriere tok fart.

Så hvorfor tok det så lang tid med før det kom en oppfølger til denne kultfilmen?

trainspotting 2 T2 Det var snakk om for 10 år siden, da Porno, Irvine oppfølgerbok kom ut, men det passet ikke. Det som til slutt utløste oppfølgeren var en tur tilbake til Edinburgh med manusforfatterne John Hodge og Welsh for å se hva som var mulig i 2015.

“Vi satt rundt i et rom og snakket i en uke og leste biter av bøkene,” sier Boyle. “Det som dukket opp var noe litt mer personlig, litt mer akutt, om alder og om våre historier gjennom prismet av disse tegnene. Så det ble en grunn til å gjøre det, en ekte grunn til at du kan holde opp.”

trainspottingDen nye filmen har Renton tilbake til Skottland for å møte sine gamle venner, fortsatt heroin-avhengige Spud, og Sick Boy, nå bedre kjent som Simon, som har flyttet til kokain, og samtidig prøver han å unngå den morderiske Begbie.

Boyle tror han vet årsaken til at et filmsett i det skotske heroinmiljøet har vært så populært.

“Jeg tror det Irvings bøker gjorde – og det er åpenbart hva som inspirerte oss – var å sette disse stemmene helt sentral, og disse stemmene som normalt marginalisert – junkies.  I ekte mennesker, det er en desperasjon som er vanskelig å se på noen ganger. Men han satte dem front og senter med en følelse av humor, et synspunkt som du bør lytte til og de er ikke ofre, og de er ikke onde. Jeg tror det var den friskheten av det. “

Det hintes nå også om både flere filmer, men først kanskje en spin off om Begbie:

Irvine Welsh har skrevet en bok om Begbie kalt The Blade Artist, som er veldig bra. Det er veldig uvanlig for Irvine. Den er veldig kompakt, en 200-siders thriller, mens hans ting er vanligvis 600 sider hvor man nedsenkes i en annen verden. Dette omgjorde hele måten Boyle og gjengen så på Begbie, eller måtte se på han. I den opprinnelige manuset, ble han nemlig drept i slutten, men ut av respekt for Irvine, bestemte de seg for å holde ham i live.  T2 Trainspotting er ute nå.

Tittel: T2 Trainspotting
Original tittel: T2 Trainspotting
Regi: Danny Boyle
Skuespillere: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremmer, Anjela Nedyalkova
Manus: Irvine Welsh, John Hodge
Distribusjon: United International Pictures
Genre: Drama / Komedie / Krim
Språk: engelsk
Nasjonalitet: England
Produksjonsår: 2016
Lengde: 1 t. 57 min.
Premiere: 24.02.2017
Sensur: 15 år


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *