Fantasy Eliteserien Tips

Eliteserien Fantasy 2023 er rett rundt hjørnet. Her skal vi gi deg de viktigste endringene og tipsene før årets sesong.

Sett opp ditt lag på fantasy.tv2.no eller fantasy.eliteserien.no!

Nytt av året er designet, samt at bonuspoeng fra Opta erstatter de gamle bonuspoengene gitt av kommentatorene. Med andre slik man er kjent med fra Fantasy Premier League.

Først litt grunnleggende info om Fantasy Eliteserien 2023, kan du det grunnleggende kan du hoppe ned til tips til første runde Fantasy Eliteserien 2023 i stedet:

Fantasy Eliteserien er et fotballspill der deltakerne setter sammen sitt eget virtuelle lag bestående av ekte spillere fra den norske Eliteserien. Spillernes prestasjoner i virkeligheten påvirker poengene de får i spillet. Her er en oppsummering av reglene:

 1. Velg ditt lag bestående av 15 spillere: 2 keepere, 5 forsvarere, 5 midtbanespillere, og 3 angripere. Budsjettet er på 100 millioner, og du kan velge opptil 3 spillere fra samme Eliteserien-lag.
 2. Velg din startellever og formasjon, og vær sikker på at du har én keeper, minst tre forsvarere, og minst én angriper. Bare startende eller automatisk innbyttede spillere på ditt Fantasy-lag vil tilføre poeng.
 3. Velg en kaptein og visekaptein. Kapteinen vil motta dobbel poengsum, og visekapteinen vil bli kaptein hvis kapteinen ikke spiller.
 4. Automatiske bytter utføres basert på dine prioriteringer hvis spillere i startelleveren ikke spiller i løpet av runden.
 5. Etter at du har valgt laget ditt, kan du kjøpe og selge spillere på overgangsmarkedet. Du får én gratis overgang per runde, men flere overganger vil koste deg poeng.
 6. Du har to wildcard i løpet av sesongen som lar deg gjøre ubegrensede overganger i en runde.
 7. Spillerpriser endres gjennom sesongen basert på popularitet på overgangsmarkedet.
 8. Chips kan brukes for å forbedre poengfangsten. Det finnes tre chips: Rik onkel, Spissrush, og To Kapteiner. Hver chip kan brukes en gang i løpet av sesongen.
 9. Tidsfrister for endringer på laget ditt må overholdes for at endringene skal gjelde for de kommende kampene.
 10. Poengsystemet tildeler poeng basert på spillerprestasjoner i virkeligheten, inkludert mål, assist, rene bur, røde og gule kort, og mer.
 11. Bonuspoeng blir tildelt basert på spillerprestasjoner i kampen.
 12. Du kan delta i og opprette ligaer for å konkurrere med venner og andre spillere.

Taktiske ting å tenke på

Når du spiller Fantasy Eliteserien 2023, er det flere taktiske grep du kan vurdere for å få mest mulig ut av laget ditt og øke sjansene for å vinne. Her er noen tips:

 1. Balansere laget ditt: Velg en balansert lagoppstilling med spillere fra ulike posisjoner og lag. På denne måten sprer du risikoen og øker sjansene for poeng gjennom hele sesongen.
 2. Fokusere på nøkkelspillere: Identifiser nøkkelspillere i hvert lag, spesielt de som er kjent for å skåre mål, gi målgivende pasninger eller holde nullen bakover. Disse spillerne vil ofte generere flere poeng enn andre spillere.
 3. Rotere kapteinen: Kapteinen din får doble poeng, så det er viktig å velge en spiller som har gode sjanser for å levere i hver runde. Vurder å rotere kapteinen din basert på form og motstand, slik at du alltid har en kaptein med høy poengpotensial.
 4. Overvåke spillerform: Overvåk spillerformen og gjør endringer i laget ditt deretter. Spillere i god form vil ofte fortsette å levere poeng, mens de som sliter kan være verdt å bytte ut.
 5. Planlegge for blanke og doble runder: I løpet av sesongen vil det være runder med blanke og doble kamper. Ha en strategi for å håndtere disse rundene ved å spare opp free transfers, bruke wildcards og planlegge lagbytter i forkant.
 6. Tilpasse laget ditt til kampprogrammet: Vær oppmerksom på lagets kampprogram og juster laget ditt deretter. Det kan være lurt å velge spillere som har gode muligheter for poeng i flere påfølgende kamper.
 7. Følge med på skader og suspensjoner: Hold deg oppdatert på skader og suspensjoner, og sørg for å bytte ut spillere som er ute av spill for en lengre periode.
 8. Bruke wildcard og chips strategisk: Wildcard lar deg bytte ut hele laget ditt uten kostnad, mens chips som Spissrush og To kapteiner gir deg ekstra taktiske muligheter. Bruk disse verktøyene strategisk for å maksimere poengene dine i løpet av sesongen.
 9. Se etter differensialer: Differensialer er spillere som er valgt av et lite antall andre managere og som kan gi deg et konkurransefortrinn. Velg noen differensialer for å øke sjansene for å klatre i rangeringen.
 10. Vær tålmodig og unngå impulsive bytter: Det kan være fristende å bytte ut spillere etter en dårlig runde, men prøv å unngå impulsive avgjørelser. Ofte er det bedre å gi spillerne tid til å komme i form, spesielt hvis de har et godt kampprogram foran seg.

Tips til første runde Fantasy Eliteserien 2023

Er målet ditt å vinne eller komme høyest mulig i årets sesong, syns jeg det er en del “sannheter” som bør kastes på sjøen i starten.

“Å balansere laget”:  Selvsagt kan du ha 3 spillere i fra et lag som ikke nødvendigvis vinner serien. Selvsagt kan også alle 3 være forsvarere. Det betyr bare at du satser høyt og at fallhøyden er ekstra stor. Du havner uansett enten høyt eller lavt, men blir ikke en del av dritten i midten.

“FOMO – spiller du bare må ha hele sesongen”: Molde og Bodø/Glimt kommer sannsynligvis til å havne som nummer 1 og 2 i årets Eliteserie. Selv starter jeg med 0 fra Molde og 1 spiller fra Glimt. Begge starter borte med relativt vanskelige kamper(TIL og  S08), før Molde tar i mot RBK hjemme(som er gode defensivt). Disse 2 lagene har også de bredeste troppene slik at det kan være sannsynlig at de roterer ved en mindre skade slik det skjedde i fjor en del med Molde.

Det er ikke lurt å pøse på med Eikrem, Brynhildsen, Berisha, Pellegrino, Grønbæk, Vetlesen osv når kampprogrammet er usikkert, hvem som starter er til tider usikkert og hvordan formen er er usikkert. Man bruker hele budsjettet, i stedet for å vente etter første runde og heller bruke 1 ekstra bytte til kamp 2. Haugen er en jeg vurderte for Molde, men TIL får fort 1 mål hjemme i første kamp. Da vil jeg heller få inn 2 Glimt-spillere til kamp 2. F.eks Vetlesen og Grønbæk eller en som imponerer i kamp 1.

Foreløpig lag til første runde

Jeg går knallhardt ut kjører trippel Lillestrøm og Brann. Tar med 2 fra Stabæk som fort får god start hjemme mot Odd, og resten er spillere som fort er verdt mer enn de koster på sikt. Bård Finne har vært i kanonform i sesongoppkjøringen og får bindet hjemme mot Haugesund som de lekte seg mot i cupen, mens Åsen fort får 2 målpoeng hjemme mot SIF.

Tips Eliteserien Fantasy 2023