Norske kinostoler – et globalt produkt.

Er det noen som vet noe som Saudi Aramco har felles med Universitetet i Stavanger? Ikke lett å svare på for gemene mann.  Begge har kjøpt kinostoler av høy kvalitet fra nisjebedriften Skeie fra Sandnes, bedriften som lager sitteløsninger for kino, bedrifter, teater, utdanning, kulturhus og så videre. Skeie, ukjent for de fleste, har siden 1948 levert sitteløsninger for å møte kundenes behov. Hjørnesteinen har vært å levere i god kvalitet. Produktutvikling og materialkunnskap sammen med direkte markedskontakt har gjort Skeie til Skandinavias ledende stol leverandør til plenums saler.

The King Abdulaziz Center for World Culture, beliggende i Dhahran, Saudi Arabia er et initiativ for Saudi Aramco Oil Company for å promotere kulturell utvikling innen kongedømmet. Arkitekt konkurransen om hvem som skulle få designe denne prestisjefulle kulturelle fasiliteten ble holdt i 2007 og vanns av norske Snøhetta. Senteret forventes å stå ferdig i år (2016) og skal inneholde diverse kulturelle fasiliteter som auditorium, kino, bibliotek, utstillingshall, museum og arkiv osv. Sentret aspirerer ikke bare på å være en lokalt landemerke men også å bli et anerkjent  kultursenter med regional og internasjonale anerkjennelse.

kinostoler - King Abdulaziz Center for World Culture, Dhahran - Saudi Arabia
King Abdulaziz Center for World Culture, Dhahran – Saudi Arabia

Den lille norske bedriften Skeie har blitt valgt til å berike senteret med sine stoler Skeie Solist. . «Ved ferdigstillelse vil det innholdsrike senteret inneholde et kunst- og historiemuseum, barnas museum, bibliotek og arkiv, gründer- og livslang læringssentre, og scenekunst- og multimedieteater.»

Totalt er senteret på 100 000 kvadratmeter, auditoriet vil ha 930 seter for besøkende med events som opera, symfoni orkester konserter, musikaler osv. Biblioteket kommer til å ha ca 200 000 bøker med åpen tilgang for alle aldre. Den store utstillingshallen kommer til å holde store reise utstillinger og være en møteplass for sosiale events, banketter og konferanser. Kong Abdullah lade den 20 Mai 2008 ned grunnsteinen for prosjektet. Dette senteret har store ambisjoner så det er in fjær i hatten for både Skeie og Snøhetta å være med her. Skeie med leveranser av kinostoler og auditoriumsstoler og Snøhetta med arkitektdesignen.

King Abdulaziz Center for World Culture


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *