Trendy Amerikanske pannekaker

Det har blitt trendy å spise Amerikanske Pannekaker hvis vi skal tro på Google Trends. Søkeordet “Amerikanske Pannekaker” inntar 3e plassen på topplisten “Oppskrifter – søte saker”. De vanlige tynne pannekakene har vært den mest populære pannekaken i Norge i mange år. Den tynne pannekaken er fremdeles mest populær, men den Amerikanske Pannekaken ser ut til å ha blitt mer populær de seneste årene.

Amerikanske pannekaker spises normalt med lønne sirup (maple sirup) men det går også fint å spise de med annet syltetøy, sukker eller det meste som kan spises på de vanlige tynne pannekakene. Du kan også spise de med kjøtt.

Historien bak de Amerikanske pannnekakene går langt tilbake. I det som antas være den første Amerikanske kokeboken “Amelia Simmon’s American Cookery” publisert i 1796 finnes det 2 oppskrifter for pannekaker. En oppskrift for Johny Cake, eller Hoe Cake, en for “Indian Slapjack” som dropper ikke har melasse men adderer 4 egg.

Dette er fra National Geografic. “Amelia Simmons’sAmerican Cookery—thought to be the first all-American cookbook, published in 1796—has two recipes for pancakes, one for “Johny Cake, or Hoe Cake,” which calls for milk, “Indian meal,” and molasses, the other for “Indian Slapjack,” which drops the molasses, but adds four eggs.”

Er du sugen på å prøve Amerikanske pannekaker? Her har du et oppskrift på Amerikanske pannekaker.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *