Snømannen – Jo Nesbø

Kriminalromanen Snømannen av Jo Nesbø er på vei med å bli filmatisert. I vinter har filmen blitt spilt inn i flere Norske byer, blant annet i Oslo, Rjukan og i Bergen. Dette har gitt Norge og Bergen stor mediaoppmerksomhet sen storstjerner som Val Kilmer og Michael Fassbender er med i serien. Val Kilmer skal også av anonyme kilder ha blitt observert på fløyen i Bergen.

Val Kilmer har lagt ut bilder i sosiale medier som har fått masse med oppmerksomhet. At dette er bra markedsføring for Norge er det lite tvil om. Reiselivsbransjen håper selvsagt at Snømannen filmen som har premiere i oktober 2017 blir en suksess. Forhåpentligvis blir filmen en suksess i store deler av verden. Reiselivsdirektør Ole Warberg i Bergen sier til NRK at: – «Snømannen» ga cirka 1100 romdøgn i Bergen, bekrefter reiselivsdirektøren.

 

“Snømannen” er kanskje den beste og mest populære bøker som Jo Nesbø har skrevet. Boken har fått en hel gjeng med terningskast 6 fra mange ulike aviser, bland annet Vg.no, Romsdals Budstikka og Fredrikstad Blad.

Dette er Nesbø på sitt beste. Snømannen som er den 7e boken om politietterforskeren Harry Hole. Harry begynner å motta anonyme brev om snømannen som sannsynligvis har en sammenheng med at Birgitte Hovseth er sporløst forsvunnet fra hjemmet på Oslo sin vestkant. I Hovseths hage er det satt opp en snømann, med øynene vendt mot huset. Harry Hole finner Birgittes mobiltelefon inni snømannen og skjerfet hennes rundt snømannens hals. Harry finner også en annen savnet kvinne, Kristina Ottersen, drept. Han finner ut at både Birgitte Hovseth og Kristina Ottersen har blitt konsultert legen Vidar Hjelset. Sporene peker både bakover i tid og geografisk til Bergen.

Det er i Bergen, eller nærmere bestemt på Ulriken vi kan forvente å få de mest spektakulære bildene fra filmen. Val Kilmer har delt flere bilder fra Ulriken i sosiale medier. Han har over 800 000 følgere så dette er bra markedsføring både for Ulriken og Bergen.

ulriken val kilmer
Bilde tatt av Val Kilmer fra Ulriken lagt ut på hans Facebook konto.

www.facebook.com/valkilmer/

Se alle Jo Nesbø sine bøker og bibliografi.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *