Site icon Newsfeeda

Saudi-Arabia er snart “tom” for olje

I hvert fall dersom vi skal tro Zack Schreiber. “Zack Who?” tenker kanskje du, men Zack er ingen hvem som helst.

Zack Screiber er mannen som i 2014 spådde at oljeprisen skulle stupe, og siden han stolte på sine egne råd ble han søkkrik. Nå tror han Saudi-Arabia står fremfor et økonomisk sammenbrudd fordi de ikke har nok olje til å dekke sine store utgifter nå som oljeprisen er og blir lav.

Zack Schreiber

” Saudi har to til tre år med rullebane før de treffer veggen ” var den meget billedskjønne beskrivelsen Schreiber gav av landet på det 21. årlige Sohn Investment Conference, tilbake til åstedet for hans 2014 oljespådom. Schreiber spår Saudi-Arabia vil få trøbbel , fordi de har store utgifter forpliktelser og billig olje.

Saudi-Arabia gjennomfører for tiden en økonomisk reform som retter blikket frem mot 2030. De skal modernisere driften og har blant annet sparket sin 80 år gamle oljeminister som trodde på “evig olje” og erstattet han med den noe mer moderne Khalid al-Falih.

Khalid al-Falih

Det er uansett for seint å snu båten skal vi tro Zack. Enorme utgifter, luksuriøse vaner, stort forsvarsbudsjett og lav oljepris  vil føre landet inn i en økonomisk krise. Se video om saken fra CNN under.

 

 

Exit mobile version