Privatlån i Sverige

By on desember 12, 2017
privatlån sverige

Privatlån en populär produkt

Privatlån har blivit en populär produkt i Sverige. Privatlån är egenligen en synonym för ordet blancolån men har i de sista året blivit det man till vardags kallar lånet. I Sverige är det också populärt med snabblån, sms-lån och liknande lån som är ett mycket dåligare alternativ än privatlånet just därför att räntan på snabblånena är skyhög. Räntan på snabblån kan ofta vara upp mot flera hundra procent medan den på ett privatlån kan vara så låg som mot 3%.

Vad kostar lånet?

Det viktiga när man skall söka och ta lån är att man har kontroll på och förstår vad lånet kostar. Det som kostar på lånet är en blandning av ränta och avgifter. Kostnaden för räntan kallas för nominell ränta och den kan variera mycket. Det som är viktigt är att man förstår att avgifterna kan vara högre än du tror och det är här begreppet effektiv ränta kommer in i bilden. Den effektiva räntan tar med alla kostnader för lånet, dvs den nominella räntan och alla avgifter. Så när man tar ett lån är det viktigt att man tar reda på hur stor den effektiva räntan på lånet är, annars kan man få sig en obehaglig överraskning över alla kostnader på lånet.

Se på olika lånealternativ

Om man skall söka ett lån utan säkerhet bör man börja med att ansökan om ett privatlån. Man bör aldrig börja med att söka ett sms-lån, snabblån eller olika smålån. Anledningen är att de är de absolut dyraste lånen på marknaden. SMS-lån har till och med normalt sätt mycket högre ränta än ett kreditkort. Här kan du läsa mer om skillnaden mellan privatlån och snabblån.

Sitter du redan på dyra smålån och andra krediter kan det vara smart att göra en refinansiering. Dvs att samla alla lån på ett ställe där du kan få bättre ränta och mindre kostnader på lånet. Här kan det vara mycket pengar att spara.

Flera bra alternativ för privatlån

När det gäller banker som erbjuder privatlån finns det många bra alternativ som: Bank Norwegian, Lendo, Consector, SEB,  Lendify, Nordea och Remember bank för att nämna några. Komplett Bank skall komma till Sverige i 2018, här kan du läsa mer om komplett bank.

Vi rekommenderar att när man ansöker privatlån eller andra lån att man ansöker hos flera banker. Genom att ansöka på flera ställen kan man jämföra erbjudanden och välja det bästa erbjudandet. Då får du mest sannolikt lägre ränta och kostnader än om du bara ansöker om lån på ett ställe.

privatlån sverige

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *