Privatlån i Sverige

Privatlån er et populært produkt

Privatlån har blitt et svært populært produkt i Sverige de siste årene. Privatlån er egentlig et synonym for ordet blancolån, men har de siste årene blitt det man vanligvis kaller lånet. I Sverige er det også populært med snabblån, sms-lån og lignende lån, som er et mye dårligere alternativ enn privatlånet nettopp på grunn av den høye renten. Renten på snabblån kan ofte være opp mot flere hundre prosent, mens den på et privatlån kan være så lav som 3%.

Hva koster lånet?

Det viktigste når man skal søke og ta opp lån er å ha full kontroll på og forstå alle kostnader forbundet med lånet. Det som koster på lånet er en blanding av rente og avgifter. Kostnaden for renten kalles nominell rente og kan variere mye. Det som er svært viktig er å forstå at avgiftene kan være høyere enn du tror, og det er her begrepet effektiv rente kommer inn. Den effektive renten tar med alle kostnader for lånet, dvs den nominelle renten og alle avgifter. Så når man tar opp et lån er det helt avgjørende å finne ut hvor stor den effektive renten på lånet er, ellers kan man få seg en ubehagelig overraskelse over alle kostnader og utgifter på lånet.

Se på ulike lånealternativer

Om man skal søke et lån uten sikkerhet bør man alltid begynne med å søke om et privatlån. Man bør aldri begynne med å søke et sms-lån, snabblån eller ulike smålån. Årsaken er at de er de absolutt dyreste lånene på markedet. SMS-lån har til og med normalt sett mye høyere rente enn et kredittkort. Her kan du lese mer om forskjellen mellom privatlån og snabblån.

Sitter du allerede på dyre smålån og andre kreditter kan det være svært smart å gjøre en refinansiering. Dvs å samle alle lån på ett sted der du kan få bedre rente og mindre kostnader på lånet. Her kan det være mye penger å spare.

Flere utmerkede alternativer for privatlån

Når det gjelder banker som tilbyr privatlån finnes det mange utmerkede alternativer som: Bank Norwegian, Lendo, Consector, SEB, Lendify, Nordea og Remember bank for å nevne noen. Komplett Bank skal komme til Sverige i 2018, her kan du lese mer om komplett bank.

Vi anbefaler at når man søker privatlån eller andre lån at man søker hos flere banker. Gjennom å søke på flere steder kan man sammenligne tilbud og velge det beste tilbudet. Da får du mest sannsynlig lavere rente og kostnader enn om du bare søker om lån på ett sted.

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *