Norsk braksuksess med dansk film

Hans Petter Moland, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen er alle sterkt delaktig i  filmen som er årets kinosuksess i Danmark. Men forfatteren bak filmen er ikke helt fornøyd.

Filmen har på kort tid blitt sett av nesten 1 million dansker. Det vil si nesten hver femte danske har sett filmen! Filmen er den tredje i rekken om politimennene på avdeling Q og bygger på Jussi Adler-Olsens suksess krimbok med samme navn(for deg som liker film best i bøker kan du kjøpe den her).

Moland har tidligere laget filmer som Aberdeen, En ganske snill mann og Kraftidioten. I sistnevnte film brukte han skuespilleren Pål Sverre Hagen som også er den del av crewet i denne filmen, skuespiller Pål Sverre Hagen og det som skurk selv om han har et fårete snilt ytre(se bilde til venstre). Hagen er kanskje mest kjent for sin rolle som Thor Heyerdahl i Kon-Tiki, men har også utmerket seg i filmer som De Usynlige og Lønsj. Moland møtte for øvrig motstand hos sine danske venner da han ville ha med nordmenn i filmproduksjonen, men de angrer neppe på det nå.

Filmen har altså blitt en braksuksess i Danmark, men så gjenstår det å se hva Jussi Adler-Olsen sier. Adler-Olsen er danskenes svar på Jo Nesbø og har tidligere uttrykt sterk misnøye med de to første filmene:

[colored_box color=”eg. blue, green, grey, red, yellow”]- Jeg er ikke fornøyd med filmatiseringen. Den er overfladisk, karakterene er stereotype. Jeg har ikke angret på at jeg har tegnet kontrakten, men jeg har angret på at jeg ikke har fått nok medinnflytelse, sa Adler-Olsen til NTB i et intervju. [/colored_box]

Han har foreløpig ikke uttalt seg om den siste filmen men siden han uteble fra premierefesten spekuleres det nå i om han har blitt tvunget til å tie av filmselskapet.

 


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *