Monobank kredittkort og Widerøe kredittkort snart en realitet

Monobank har i dagene gitt ut kvartalsrapporten sin for 2017. Tallene var sterke og viste på solid tilvekst der net interest income var opp fra 44,6 millioner NOK i Q3 2017 til 55,9 millioner NOK i Q4 2017. Vinsten etter skatt var også opp fra 7,6 millioner NOK i Q3 2017 til 9,7 millioner NOK i Q4 2017. Monbank melder også at kredittkvaliteten løper i linje med deres forventninger og at de er godt posisjonert for en videre vekst og ekspansjon i 2018. Planene er at de skal listes på Oslo børs i 2018.

Det har vært snakk om at Monbank skal komme ut med kredittkort nå i 2018. Det var snakk om at det skulle skje allerede i 2017 men det var litt for optimistisk. Nå kan det endelig se ut til av vi får se Monobank kredittkort relativt kjapt. I årsrapporten for 2017 melder de fra at de forventer at øke antall ansatte pga lansering av Monobank kredittkort i samarbeid med Widerøe og Eurobonus.

Videre står det at “utviklingen av bankens kredittkort er på det nærmeste ferdigstilt” og at IT-delen av kredittkortprosjektet og samarbeidet med Visa  og Evry har løpt i henhold til plan i helårsrapporten for 2018. Monobanks sitt kredittkort er nå i bruk bland ansatte i en testfase. Kortet skal også være tilknyttet en mobilapp med en rekke egenskaper slik at det skal bli differensiert fra det øvrige kredittkortsmarkedet.

I tillegg til Monobank kredittkort skal Monobank gi ut et kredittkort som vi forstår vil bli lansert som Widerøe kredittkort. Planen er at Widerøe kredittkort skal bli lansert i september i år 2018. Bruk av dette kortet vil gi opptjening av ekstrapoeng under avtalen de skal ha med SAS Eurobonus.

Vi vet ikke helt detaljene om de begge kortene akkurat per idag men det blir spennende å følge lanseringen av begge disse kortene.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *