Site icon Newsfeeda

Hellofresh har etablert seg i Norge

Det norske matkasse markedet har i de siste årene i hovedsak vært dominert av to aktører med samme eier, disse er Adams Matkasse og Godtlevert.no. Begge selskapene inngår i Godtlevertgruppen, som i 2020 omsatte for 590 million Nok på det norske markedet. Nå har Hellofresh etablert seg i landet, og de er en av de største matkasse selskapene i verden. Hellofresh ble startet i Tyskland 2011 og er i dag tilstede i 14 land. Selskapet hadde en samlet inntekt på 3,75 milliarder Euro i 2020 med en kundebase på ca 7,7 millioner kunder og 15000 ansatte.

Kommer Hellofresh klare å kapre seg store markedsandeler i Norge?

Det vil bli spennende å se om Hellofresh klarer å konkurrere med de etablerte norske aktørene på markedet. Hellofresh sin strategi bygger til dels å satse på bærekraft og lite matsvinn, i tillegg da til å lage enkle og gode matkasser til en bra pris.

Hellofresh – det miljøvennlige og rimelige alternativet

Med Hellofresh kan du velge mellom 17 middagsretter hver uke. Matkassen blir levert hjem rett på døren CO2 neutralt. Målsetningen er å være miljøvennlige og levere gode matkasser til en rimelig pris. Man leverer 5 ulike typer av matkasser, disse er Familievennlig, Vegetarisk, Kalorismart, Raskt og Enkelt samt Fisk og Grønnsaker.

Råvarene er nøye utvalgt og middagene skal være riktig porsjonert for å holde matsvinnet nede. I følge Hellofresh er de det første matkasseselskapet i verden som er CO2 neutralt.

Arbeider aktivt mot platforurensing

Selskapet jobber også aktivt i kampen mot plastforurensing i havet. Man gikk sammen med Plastic Bank for å samle inn plast i Indonesia, som er et av landene med mest forurensing i verden. De tre sentrene de skal bygge kommer at kunne ta unna 750 000 kilo plast som havner i havet de neste 3 årene. Noe som motsvarer hele 37,5 millioner plastflasker.

Kommer det til å gå bra for Hellofresh i Norge? Vi tror at de kan ta en god del markedsandeler, det blir spennende å følge de neste årene.

Exit mobile version