Matkassekrig i Norge

Matkasser har blitt den nye store trenden i norske husholdninger den siste tiden. Det betyr penger, og der det er penger blir det krangel.  

Den voksende trenden antas å bare vokse utover 2017 og med en økende etterspørsel har det også dukket opp mange nye leverandører av matkasser og egne sammenligningssider for matkasser. De dominerende aktørene har vært og er enn så lenge Adams Matkasse og Godt Levert, men utfordrerne stimler rundt dem raskere enn “young gun slingers” trakk mot Buffalo Bill.

Nå har en av dem reagert sterkt på at Godt Levert har markedsført seg som det klart billigste alternativet og at de også på sammenligningssider blir fremhevet som billigst matkasse.

De har også selv gjennomført en prissammenligning, hvor de hevder at deres tilbud er langt billigere enn konkurrentene.

De sier samtidig at det er altfor vanskelig for kundene å sammenligne priser hos de ulike aktørene, og tror det fører til at folk «rett og slett blir prisforvirret».  

Kolonial.no er konkurrenten som kommer dårligst ut i Godtleverts prissammenligning.

De mener resultatet av rivalens undersøkelse ikke stemmer med realiteten.

– De har ikke dokumentert hvilke oppskrifter de har sammenlignet, eller noe som helst annet. De har bare lagt fram en påstand om at vi er dyrere enn dem, sier kommersiell direktør i Kolonial.no, Tor Erik Aag.

Aag forteller at de har tatt kontakt med Godtlevert og forsøkt å få kampanjen stoppet.

– Vi vil sende klage til Forbrukerombudet og be de stanse Godtlevert sin ulovlige markedsføring, sier han. 

Problemets kjerne er nok hvordan man skal sammenligne matkasser? En eksakt sammenligning burde ta utgangspunkt i samme middag f.eks kjøttkaker til samme antall personer en hel uke. Men det er selvsagt veldig sjelden man har de samme meny en hel uke i løpet av et helt år.

Dette er neppe det siste vi har hørt om matkasser i krangel i år.

 


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *