EM-tips 2016 gruppe B

Klarer England det store forventningspresset som har bygd seg opp? Vil Bale skinne? Var Tyskland-kampen ett blaff? Er Russland så kjedelige? Svaret i Gruppe B er Ja, Nei, Ja, Nja.

De to beste i gruppa går automatisk videre mens de 4 beste treerene blir også med. Årets EM er spekket med interessante møter og dueller. I Gruppe B møtes England og Wales tann mot tann, vi tror England går seirende ut av gruppa. Spillertroppene er listet nederst i artikkelen.

Våre tips
:
GRUPPE A: Viser mesterskapets toppscorer seg?

[colored_box color=”green”]GRUPPE B:
1.England
2.Russland
3.Wales
4.Slovakia[/colored_box]

….

Toppscorertips Gruppe B: Harry Kane 14,00 i odds Langskudd: Jamie Vardy 41,00 i odds eller Marcus Rashford 81,00!

England gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i kvalikken og går ubeseiret gjennom denne gruppa også. Hvorfor? Fordi gruppa er like god/dårlig som de beste i kvalifiseringsgruppa til England som inneholdt blant annet Sveits og Slovenia. Det har selvsagt vært mye klaging på uttaket til Hodgson. Svakt forsvar, kun 3 stoppere, 5 spisser og halvskadde Wilshere&Henderson ble foretrukket fremfor Drinkwater som nettopp vant ligagullet. Vi velger å tro at mannen som har som jobb å velge de rette spillerne 365 dager i året (og har hatt det som jobb med hell i en mannsalder) vet bedre enn fans og media som vet at kontroverser selger mer enn solskinn.

For å ta Hodgson kjapt i forsvar; Dier er ankeret på midtbanen og kan spille stopper. England slapp inn 3 mål hele kvalikken(kun romania slapp inn færre, men 7 mål på de siste 10 kampene. Ser vi i forhold til favoritter som Frankrike og Tyskland har de sluppet inn langt flere mål de siste 10 kampene som stort sett blir brukt til prøving, feiling og skadevegring. Hart blir burvokteren, Walker/Clyne på høyreback blir bra uansett, Cahill og Smalling blir et solid stopperpar. Eneste som kan bli et problem er venstrebacken hvor Rose riktignok hadde en kanon andre halvdel av sesongen men han kan bli litt liten&veik og ta litt store sjanser. Offensivt er han som den gamle vingen han er spennende. Andrevalget er Bertrand som har vært småskadet hele oppkjøringen og vil være rusten om Rose blir suspendert eller skadet.

På midtbanen har England valgt å være lojale mot de som tok laget gjennom kvalikken selv om matchformen ikke er på topp for Wilshere og Henderson. Bra for lagfølelsen ikke sant? Alle de valgte midtbanespillerene spiller til daglig i sine klubber i en 3er på midtbanen, mens Drinkwater har spilt sammen alene med Kante hele sesongen. I tillegg har Wilshere evner til å skape ting på egenhånd med ballen i beina. England blir som regel slått ut pga manglende evne til å skape, ikke slett forsvarspill. Da er det også greit at man tar med den offensive slagkraften man har og ikke safer med gamle solide karer som har blitt prøvd før.

Vi tror England stiller med en diamant på midten i første kamp, men vil variere formasjoner underveis i mesterskapet. Dier blir ankeret med Alli og poteten Milner ved sin side og Rooney vandrende og dyptrekkende bak spissene, mens Wilshere kommer inn på stillingen 0-0 for Milner(Henderson kommer inn om de leder).

Da er det altså 4 mann igjen på topp hvor Sturridge er magisk men kronisk litt skadd. Harry Kane er den første engelske spissen som har blitt toppscorer siden lille Kevin Phillips, og til alt overmål ble hans spissmakker Vardy nummer 2. Sammen utgjør de tidenes mest “sultne” spisspar, evig jagende etter mål. Engelskmennene har sviktet før, og vi tror ikke det blir lett, men de vinner gruppa.

Det er jevnt bak England men vi tror Russland kaprer andreplassen. Laget havnet på andreplass i kvalifiseringen bak Østerrike som var i tidenes flytsone. De tapte begge kampene knepent 1-0 mot gruppevinneren og det var også de eneste kampene de tapte. 21-5 i målforskjell tyder vel på at de er bra begge veier. Men tar man bort miniputten Liechtenstein fra gruppa står de med 10-5 i målforskjell på 8 kamper. Laget er solid bakover men sliter med å bryte ned lag offensivt. Akinfeev er en bra keeper og fremfor seg har han russiske soldater som ser ut som de kunne vært tungvektsmestere i boksing. Russerne kan komme til å stille med bare CSKA Moskva-spillere i forsvaret(inkludert keeperplassen og 2 brødre) der også landslagets trener er trener! Roman Shirkov, landslagets playmaker, spiller også i klubben, og dette er grunnen til at vi tror Russland vil fremstå som et LAG, ENDELIG etter mange skuffende mesterskap.

På topp har de den svære toppscoreren i kvalifiseringsgruppa med 8 mål på 10 kamper, Artyom Dzyuba (Zenit). Ikke at han er en Oleg Salenko eller Sergei Yuran, men han vil ikke få like mye boltreplass mot lagene i gruppe B som Liecthenstein som 5 av målene kom mot, men får han sjansen vil han sannsynligvis putte. En annen å følge er  Oleg Shatov (Zenit) en spennende uortodoks vingtype. Roman Neustädter, eneste “utlending” i troppen, er en annen å holde et øye med. Roman fikk sin første landskamp 1.juni etter at Putin skaffet han et hastevisum. Mannen som er mer ukrainsk, tysk enn russisk spiller til daglig i Bundesligaen og siden de gikk gjennom alt dette for å få han klar til EM er det ventet at han blir å finne dypt på midtbanen sammen med Denisov.

Vi burde også nevne at Fabio Capello fikk sparken og rettmessig skylda for den dårlige starten i kvalikken,  og vant alle sine resterende 4 kamper etter det!

To “enmannslag”; Slovakia og Wales kjemper om sisteplassen.  Herrene vi snakker om er selvsagt Hamsik og Bale. Påstanden om at lagene er “enmannslag” er størst grad sant for Wales. Bale scoret 7 av 11 mål på 10 kamper i kvalifiseringen, og laget slapp inn kun 4 mål. Sammen gjorde dette at de fulgte Belgia helt til døra i kampen om førsteplassen. Tidligere har Wales hat store spillere som Rush, Giggs og Hughes m.fl uten å kvalifisere seg. Hvordan klarte de det denne gangen? Vel har du en kanon som Bale sørger du for å ha et lag med fyrbøtere klare til å tenne lunta. Wales var også flink til å legge opp spillet etter motstanderne, og brukte 6 ulike formasjoner i løpet av EM-kvalifiseringen! Noe som er svaret på hvorfor de slapp inn så få mål. Mann for mann er de nemlig ikke veldig meritterte bakover.  Wayne Hennessey (keeper, Crystal Palace)  har hatt sine blundere, mens Ashley Williams (Swansea) er den eneste som har spilt fast og godt på et høyt nivå av de andre forsvarerne på laget. Ramsey fra Arsenal er vel det nærmeste de kommer en stjerne utenom Bale. I Premier League er han en stjerne, men har spilt en mindre profilert rolle på landslaget enn man skulle tro ut fra merittene. Joe Ledley (Crystal Palace) ble tatt med i troppen selv om det bare er uker siden han brakk beinet(!) og det er vel fordi resten av midtbanen er benkeslitere for sine lag eller spiller på lavere nivå. Andy King (Leicester) hadde dog en god sesong med Leicester der han var tredjevalg bak Kante/Drinkwater, mens Joe Allen (Liverpool) var veldig gode etter at Klopp kom inn som trener.

I angrepet har de i tilleg til Bale spisskvaliteter(selvsagt) i form av fysikk og fart. Robson-Kanu (Reading) springer i fra de fleste mens man ikke skal se bort fra at store Sam Vokes kommer inn og lager vei i vellinga dersom Wales trenger mål på slutten av kampen. Alle angriperne er hentet fra nest øverste nivå i England, som vel sier litt om hva de mangler bortsett fra fart og fysikk.

Vi tror Bale blir delvis sparket, markert og slått ut av kampene dessverre og unngår så vidt sisteplassen i gruppa.

Slovakia ender sist og Hamsik svikter igjen?
Slovakia stiller opp i EM for første gang, men har i tillegg til en representasjon i 2010 VM en stolt tradisjon i EM-sammenheng som den siste halvdelen i Tjekkoslovakia.
Fikk en drømmeåpning på sin kvalifisering med borteseier 0-1 mot Ukraina og 2-1 seier mot Spania. Slovakia vant i tillegg de seks første kampene i gruppa før de sovnet helt (1-1-2 på de siste 4 kampene). Laget våknet ikke igjen før de slo Tyskland i slutten av mai 3-1! Tyskland stilte da uten sine største stjerner og Löw eksperimenterte(blant annet med 2 falske 10ere) med mannskapet og et uvær gjorde ikke spilleforholdene helt normale. Kan man slå Ukraina borte og Spania/Tyskland(uansett hvor) kan man slå Wales, Russland og England.

Nevnte Hamsik har vært strålende for Napoli i flere år, men har fått rykte på seg å svikte med flagget på brystet. Kanskje han gjør seg bedre på et offensivt lag som skaper mer enn landslaget, men 4 mål i kvalikken gjorde han til toppscorer for Slovakia og er habilt snitt for en offensiv midtbanespiller. Det trengs for på topp er det tynt uten et klart førstevalg.

Laget er av de eldre i EM- Med rutinerte  spillere som Tomas Hubocan, Martin Skrtel(Liverpool), Marek Hamsik og Juraj Kucka(Milan) vil de bli en tøff nøtt å knekke. Se også opp for lille omreisende Stoch som senket Spania i kvalifiseringen. Mannen har hatten full av triks når han har dagen. Vi tror dessverre det blir ett EM fullt av skuffelser for Slovakia som ender sist i gruppa.

 

Spillertropper Gruppe B

England

Keepere: Joe Hart (Manchester City), Fraser Forster (Southampton), Tom Heaton (Burnley)

Forsvar: Gary Cahill (Chelsea), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham Hotspur), Nathaniel Clyne (Liverpool), John Stones (Everton), Ryan Bertrand (Southampton), Danny Rose (Tottenham Hotspur)

Midtbane: James Milner (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal), Jordan Henderson (Liverpool), Ross Barkley (Everton), Raheem Sterling (Manchester City), Adam Lallana (Liverpool), Dele Alli (Tottenham Hotspur), Eric Dier (Tottenham Hotspur)

Angrep: Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Jamie Vardy (Leicester City), Marcus Rashford (Manchester United)

Russland

Keepere: Igor Akinfeev (CSKA Moskva), Yuri Lodygin (Zenit), Guilherme Marinato (Lokomotiv Moskva)

Forsvar: Sergei Ignashevitsj (CSKA Moskva), Vasili Berezutski (CSKA Moskva), Aleksei Berezutski (CSKA Moskva), Dmitri Kombarov (Spartak Moskva), Igor Smolnikov (Zenit), Roman Shishkin (Lokomotiv Moskva), Georgi Shchennikov (CKSA Moskva), Roman Neustädter (Schalke 04)

Midtbane: Roman Shirkov (CSKA Moskva), Igor Denisov (Dynamo Moskva), Denis Glushakov (Spartak Moskva), Aleksandr Samedov (Lokomotiv Moskva), Dmitri Torbinski (Krasnodar), Oleg Shatov (Zenit), Pavel Mamayev (Krasnodar), Aleksandr Golovin (CSKA Moskva), Oleg Ivanov (Terek Grozny)

Angrep: Aleksandr Kokorin (Zenit), Artyom Dzyuba (Zenit), Fyodor Smolov (Krasnodar)

 

Wales

Keepere: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Owain Fon Williams (Inverness), Danny Ward (Liverpool)

Forsvar: Chris Gunter (Reading), Ashley Williams (Swansea), James Collins (West Ham), Neil Taylor (Swansea), Ben Davies (Tottenham), James Chester (West Brom), Ashley Richards (Fulham)

Midtbane: Joe Ledley (Crystal Palace), David Vaughan (Nottingham Forest), Aaron Ramsey (Arsenal), Andy King (Leicester), David Edwards (Wolves), Joe Allen (Liverpool), George Williams (Fulham), Jonathan Williams (Crystal Palace)

Angrep: Sam Vokes (Burnley), Simon Church (Nottingham Forest), Hal Robson-Kanu (Reading), George Williams (Fulham), Gareth Bale (Real Madrid), David Cotterill (Birmingham)

 

Slovakia

Keepere: Jan Mucha (Slovan Bratislava), Matus Kozacik (Viktoria Plzen), Jan Novota (Rapid Wien)

Forsvar: Martin Skrtel (Liverpool), Jan Durica (Lokomotiv Moskva), Peter Pekarik (Hertha), Tomas Hubocan (Dynamo Moskva), Kornel Salata (Slovan Bartislava), Dusan Svento (Köln), Norbert Gyömber (Roma), Milan Skriniar (Sampdoria)

Midtbane: Marek Hamsik (Napoli), Stanislav Sestak (Ferencvaros), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimir Weiss (Al-Gharafa), Juraj Kucka (AC Milan), Viktor Pecovsky (Zilina), Robert Mak (PAOK), Ondrei Duda (Legia Warszawa), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen), Jan Gregus (Baumit Jablonec)

Angrep: Michal Duris (Viktoria Plzen), Adam Nemec (Willem II)


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *