Site icon Newsfeeda

EM-tips 2016 Gruppe A

Nå braker EM 2016 i Frankrike snart løs. Vi har sett nærmere på gruppene, hvem vil vinne og hvilke spillere du bør se opp for. Først ut er Gruppe A hvor vertsnasjonen Frankrike spiller.

For uten Frankrike består gruppa av Albania, Sveits og Romania. De to beste i gruppa går automatisk videre mens de 4 beste treerene blir også med. Årets EM er spekket med interessante møter og dueller. Så også i denne gruppen, hvor vi tror trenden fra kvalikken der outsiderene slo ut gamle storheter, fortsetter.
Vårt tips:

  1. Frankrike
  2. Albania
  3. Romania
  4. Sveits

Toppscorer tips: Olivier Giroud 15,00 i odds Langskudd: Andrè-Pierre Gignac 81,00 i odds eller Embolo(Sveits) som toppscorer er hele 161,00!

Frankrike går garantert videre fra denne gruppen selv om det er enkelte spørsmålstegn ved troppen. I mål har de en av verdens beste i Lloris fra Tottenham, mens forsvaret må skjerpe seg dersom det skal bli gull. På backene finner sannsynligvis de aldrende/rutinerte Sagna og Evra, mens Rami sannsynligvis får stopperplassen ved siden av Koscielny. I så fall stiller Frankrike med det som for noen måneder siden ville vært 5-6 valg på stopperplassen bak blant andre Varane, Sakho og Laporte som av ulike grunner har meldt forfall. Spesielt synd er det kanskje for Sahko som ble utelatt pga en dopingsak som han nå har blitt renvasket for. Om forsvaret er tvilsomt så smeller det så vi ser stjerner fremover på banen. Pogba og Matuidi er bankers som indreløpere mens siste plassen er mer usikker. Begge de to nevnte spillerene kan ta den defensive jobben dersom man vil åpne for en mer kreativ Payet som sistemann i en midtbanetreer, men i de store kampene vil nok et anker prioriteres og da blir det nok Schneiderlin eller Kante som får jobben. Angrepet er uten stjerner som Lacazette og Benzema. I stedet har man satset på to store sterke midtspisser med kjappe atletiske og målfarlige innovervendte vinger. Giroud som ble buet på i protest mot uttaket tidligere får nå hyllest etter å ha scoret 2 mål i generalprøven. Han er en mann som enten er i flytsonen eller bommer på alt, som i Premier League der han hadde en måltørke for Arsenal før målene rant inn mot slutten av sesongen. Vi tror han er i flytsonen og blir toppscorer i årets EM! Dersom du tror han flopper men at Frankrike allikevel går langt er den andre targetspissen et godt valg. Gignac ble av mange avskrevet da han “trappet ned” med å velge overgang til meksikanske Tigres. Her han blitt en hit og har hamret inn 28 mål på 39 kamper. Den meksikanske ligaen er langt bedre enn de fleste europeere tror. på flankene vil vi mest sannsynlig finne 2 som i utgangspunktet blir sett på som spisser med ekstreme ferdigheter; Martial og Griezmann.

Det er jevnt bak Frankrike men vi tror Albania kaprer andreplassen. Kanskje et langskudd men vi tror Albania kommer til EM med en enorm entusiasme og guts. En fersk nasjon med sterk nasjonalfølelse og ballfølelse. Nasjonen har faktisk flere stjerner  som kunne ha representert landet f.eks Januzaj(Belgia), Shaquiri og Xhaka(Sveits). Helt spesielt blir det for Basels midtbanespiller Taulant Xhaka som i motsetning til sin bror Granit Xhaka har valgt å spille for Albania. Nå møtes de altså i EM, på midtbanen, til kamp og det kommer til å smelle! Spesielt er det jo også at Granit har sagt han angrer på at han ikke valgte Albania… vi tror vi derfor vet hvem som kommer til å blø mest for drakta. Ikke nok med det for både Shaquiri, Valon Behrami, Blerim Dzemaili, Shani Tarashaj og Admir Mehmedi har albanske røtter og kunne spilt for Albania.
Albania har solide spillere i Berisha i mål som sammen med Hysaj på høyrebacken var fast for solide Napoli i Serie A i år. Cana vil være en bauta i midtforsvaret hvor også en Veseli kan spille(også tidligere u-lagspiller for Sveits og med en fortid i Manchester City og United) men trolig ikke gjør. De har ellers spillere fra flere av de store ligaene.

Vi tror EM blir en nedtur for Sveits. For å ta det positive så har de en solid keeper i Sommer, og mange mener Lichtsteiner(Juventus) og Rodriguez(Wolfsburg) er EMs beste backpar. På midten er den nevnte stjernen Granit Xhaka skinne for Sveits og Arsenal neste sesong. Shaquiri kan drible hvem som helst og de har 4 gode jevngode spisser. Hele laget jobber hardt og har nå erfaring fra flere mesterskap. I tillegg har de slått Albania i noe sånt som 5 av 6 innbyrdes kamper. Så hvorfor tror vi de ryker ut når fakta og informasjon taler mot dette? Vel en mest magefølelse av at de maks får 1 poeng mot Albania noe som vil starte negativitet og tap av poeng mot Romania før Frankrike står for tur. Frankrike vil nok være klare som vinner av gruppen da men da vil de sultne reservene få sjansen. Hvis Sveits allikevel slår til kan FIFA elskere se opp for Embolo som med sin fysikk og fart kan rase inn et mål eller to. Oddsen på Embolo som toppscorer er hele 161,00!


Romania 
var kvalifiseringens gjerrigste lag, og vi finner også stjernene bakover på banen i Chiriches(Napoli) og Tatarusanu(Fiorentina). Romania og Bulgaria var en gang den nye vinen i fotballverden, og hadde sin storhetstid i nyere tid på 90-tallet med Hagi og Stoichkov. Siden den gang er det vel Berbatov det nærmeste denne delen av verden har vært å sette et kryss på stjernehimmelen. Så også dette rumenske laget som er fullt av spillere som aldri ble mer enn lovende, men kanskje det er nettopp i dette EM at laget i skyggen av fighten mellom Albania og Sveits skal knipe andreplassen? Vi tror ikke det, men tror de spiller minst uavgjort mot Albania og Sveits noe som vil gi dem tredjeplassen.

Spillertropper Gruppe A

Frankrike

Keepere: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Benoît Costil (Rennes)

Forsvar: Christophe Jallet (Lyon), Patrice Evra (Juventus), Adil Rami (Sevilla), Eliaquim Mangala (Manchester City), Lucas Digne (Roma), Bacary Sagna (Manchester City), Laurent Koscielny (Arsenal), Samuel Umtiti (Lyon).

Midtbane: N’Golo Kanté (Leicester), Yohan Cabaye (Crystal Palace), Dimitri Payet (West Ham), Morgan Schneiderlin (Manchester United), Baise Matuidi (PSG), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle)

Angrep: Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Anthony Martial (Manchester United), André-Pierre Gignac (Tigres UANL), Kingsley Coman (Bayern München)

Romania

Keepere: Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu)

Forsvar: Razvan Rat (Rayo Vallecano), Vlad Chiriches (Napoli), Dragos Grigore (Al-Sailiya), Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Cristian Sapunaru (Pandurii Targu Jiu), Cosmin Moti (Ludogorets), Steliano Filip (Dinamo Bucharest)

Midtbane: Gabriel Torje (Osmanlispor), Mihai Pintilii (Steaua Bucharest), Alexandru Chipciu (Steaua Bucharest), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Lucian Sanmartean (al-Ittihad), Adrian Popa (Steaua Bucharest, Andrei Prepelita (Ludogorets), Nicolae Stanciu (Steaua Bucharest),

Angrep: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keseru (Ludogorets), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra Giurgiu),

Albania

Keepere: 1. Etrit Berisha (Lazio), 2. Orges Shehi (Skenderbeu Korce), 3. Alban Hoxha (Partiazni Tirana)

Forsvar: 5. Lorik Cana (Nantes), 10. Ansi Agolli (Qarabag), 12. Andi Lila (PAS Giannina), 7. Mergim Mavraj (Köln), 4. Elseid Hysaj (Napoli), 6. Arlind Ajeti (Frosinone), 8. Naser Aliji (Basel), 11. Frederic Veseli (Lugano),

Midtbane: 19. Odise Roshi (Rijeka), 13. Migjen Basha (Como), 9. Ermir Lenjani (Nantes), 18. Amir Abrashi (Freiburg), 15. Burim Kukeli (Zürich), 17. Ergys Kace (PAOK), 14. Ledian Memushaj (Pescara), 21. Shkëlzen Gashi (Colorado Rapids), 16. Taulant Xhaka (Basel).

Angrep: 23. Armando Sadiku (Vaduz), 22. Sokol Cikalleshi (Istanbul Basaksehir), 20. Bekim Balaj (Rijeka).

 

Sveits

Keepere: Yann Sommer (Bourssia Mönchengladbach), Marwin Hitz (Augsburg), Roman Bürki (Borussia Dortmund)

Forsvar: Stephan Lichtsteiner (Juventus), Francois Moubandje (Toulouse), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Steven von Bergen (Young Boys), Michael Land (Basel), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg), Johan Djourou (HSV), Fabian Schär (Hoffenheim)

Midtbane: Fabian Frei (Mainz), Granit Xhaka (klar for Arsenal), Valon Behrami (Watford), Denis Zakaria (Young Boys), Blerim Dzemaili (Genoa), Gelson Fernandes (Rennes), Shani Tarashaj (Grasshoppers)

Angrep: Breel Embolo (Basel), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Eren Derdiyok (Kasimpasa)

Exit mobile version