Vil miljøtenkning innvirke på hvilken kryptovaluta folk vil ha?

Prisen på kryptovalutaer har gått veldig mye opp og ned de siste året. Vil det være et bra tilfelle å investere i kryptovaluta nå og hvilken kryptovaluta bør man egentlig gå for? Vi kan poengtere at hverken eller andre vet hvordan prisen på kryptovalutaer kommer at gå fremover men vi kan se litt på hvilke alternativer som finner på markedet fremover.

Mange alternativer på kryptomarkedet

Det finnes veldig mange kryptovalutaer og den mest kjente er Bitcoin. Bitcoin var den første kryptovalutaen og er vel derfor i stor grad den mest kjente kryptovalutaen. Kryptovalutaer er bygget opp litt forskjellig men teorien er samme. De er basert på blockchain teknologi der logikken er at det ikke skal finnes en sentral enhet som styrer pengemengden og prisen på kryptovalutaen, det skal være et alternativ til å investere i de tradisjonelle valutaene som Dollar og Euro.

En problemstilling med Bitcoin et at den tar veldig mye energi og utvinne. Mining av Bitcoin bruker nå mer energi som hele Norge bruker. I en verden der mange mener at vi bør prøve å holde energinivået lavest mulig for å begrense CO2 utslipp bidrar Bitcoin veldig motsatt til dette. Utvinning av Bitcoin setter ekstra press på etterspørselen på Energi og drar opp energiprisene i en verden som begynner å få brist på energi. Dette er ikke særlig positive og har fått flere land, blant annet Kina til å forby utvinning av Bitcoin.

Nye kryptovalutaer bruker mindre energi enn Bitcoin

Flere av de nye kryptovalutaene som for eksempel Cardano, bruker mye mindre energi sammenlignet med Bitcoin. Cardano bruker kun ca 6 GWh per år (6 gigawatt per år) hvilket er veldig mye mindre enn Bitcoin som bruker et sted mellom 90 – 160 TWh per år litt avhenging av hvilken studie man bruker. 1 Terawatt (TWh) er like mye som 1000 Gigawatt (GWh). Dette betyr at Bitcoin nettverket bruker altsa ca 15 000 – 26 667 ganger mer strøm enn Cardano nettverket. En ufattelig stor forskjell.

Vi vet ikke hvordan prisen på kryptovalutaer kommer til å gå men vi tror at de miljøvennlige kryptovalutaene kommer til å bli mer populære med tiden enn Bitcoin. Spørmålet er vel hvor lang tid det kommer til å ta innen folk og investorer oppfatter eller bryr seg om energibruken i kryptomarkedet.

Hvis man skulle ta et bet på litt lenger sikt for å unngå kortsiktige fluktueringer hadde det nok vært lurt og satse på en ny og mer miljøvennlig teknologi av kryptovaluta sammenlignet med Bitcoin. Dette er grafen for Cardano fra April til Novemer 2021. Vi gjetter på at Cardano kan komme til å passere 3 dollar innen løpet av forste halvår i 2022.

 


Posted

in

, ,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *