Tor-Kristian Karlsen sportsdirektør i Maccabi Haifa

Tor-Kristian Karlsen blir ny sportsdirektør i den israelske storklubben Maccabi Haifa.

Karlsen er kanskje mest kjent for sin tid som sjefsspeider i Bayern Leverkusen hvor han hentet spillere som Lucio, Ze Roberto og Berbatov blant annet. Vel her vil nok Karlsen selv si at han var en del av et scouting team som hentet disse spillerene. Han er nemlig meget opptatt av struktur, ledelse og oppbyggningen av fotballklubber som han mener er en neglisjert av alt for mange lag. Nettopp dette er også litt av grunnen til at han valgte Maccabi Haifa hvor Itay Mordechai er manager og Shachar Jacob(se bildet) er mangeåring eier av klubben.

eyalberkovicKlubben hadde sin storhetstid på tidlig 2000-tallet med Avram  Grant som manager og storspillere som Yossi Benayoun, Eyal Berkovic(se bilde til venstre) og Yakubu. Alle med suksess i Premier League i klubber som Chelsea, Manchester City, West Ham, Portsmouth og Everton.

Karlsens karriere som sportsdirektør har vært med varierende hell. Fredrikstad i Norge og Monaco i Frankrike.

Sist Maccabi Haifa vant ligaen var i 2011 så spørs det da om Tor-Kristian Karlsen klarer å finne den neste Lucio eller Yakubu som bringer Maccabi Haifa gullet igjen og spill i Champions League i 2017.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *