Verdispill

Å tippe riktig utfall oftest mulig er en avgjørende forutsetning for å kunne tjene penger gjennom odds tipping. Dersom du skal gå med overskudd over tid er det også veldig viktig at du optimaliserer dine gevinster. Du må sørge for at du får størst mulig gevinst hver gang dine tippetips slår til.

Den beste måten å optimalisere gevinster på er å ha konto på flere spillesider. La oss si at du har bestemt deg for å satse penger på Everton hjemme mot Tottenham. Du har kun en konto på et nettsted som tilbyr odds-tipping og her får du 2,25 i odds på Everton. Tre andre spilleselskap har følgende odds på Everton i den aktuelle kampen, 2,20 – 2,65 – 2,45.

Dersom du hadde hatt vært kunde oss alle disse selskapene kunne du altså satset pengene til 2,65 i odds. Med en innsats på 1000 kroner ville det gitt deg 400 kroner mer i gevinst. Du bør altså ha flere spillekontoer og satse pengene der du får best odds. Dersom du skal satse seriøst på odds-tipping bør du bli kunde ved seks til ti forskjellige spilleselskaper. Da vil du alltid ha en bra mulighet til å optimalisere gevinsten din. Du vil også kunne nyte godt av bonuser fra flere nettsteder.

Verdispill er en annen viktig faktor for å lykkes med odds tipping. Verdispill er enkelt forklart å spille på et utfall der du finner verdi i oddsen. Vi bruker eksempelet igjen. Du har vurdert kampen og mener at muligheten for at Everton vinner er 50 prosent. Det vil si at du tror de vinner 1 av 2 slike kamper. Dersom oddsen da er 2,00 ville du i et tenkt scenario gå i null over tid. 2,00 er her den dårligste oddsen du bør satse penger på. Lavere odds bør du ikke spille selv om du tror på Everton seier.

Slik finner du ut om det er verdi i et spill. Vurder først hvor mange prosent muligheten er for et bestemt utfall i en kamp. Så bruker du alltid tallet 100 som utgangspunkt og dividerer dette med den prosenten du vurderte deg frem til. Tallet du da får er den lavest akseptable oddsen for å sette et spill. I eksempelet vårt blir det da 100 dividert på 50 som blir 2,00 i odds. Dersom du hadde vurdert Everton sin mulighet for seier til 40 prosent ville den lavest spillbare oddsen blitt 2,50 (100 dividert på 40).

En annen metode å finne verdispill på er å multiplisere oddsen med den prosenten du vurderer for det aktuelle utfallet. I vårt første eksempel får vi da 2,65 multiplisert med 50 prosent som blir 1.33 i oddsfaktor. En oddsfaktor som er høyere enn 1,00 betyr at du bør satse penger. 1,33 er en veldig bra oddsfaktor. Bruk den metoden du foretrekker. Begge metodene følger samme prinsipp.

Følger vi denne tankegangen videre ser du at du ikke alltid bør tippe på det utfallet du tror mest på. Som jeg nevnte i en tidligere post bør du finne kamper der du mener oddsen er satt feil. Det vil si at du vurdere spille objektet annerledes enn de som har satt oddsen.

Vi bruker et siste eksempel. Oddsen for kampen Arsenal – Manchester City er satt slik: H 1,90 – U 3,45 – B 3,95. Du vurderer muligheten for de forskjellige utfallene slik: H 40% – U 30% – B 30%. Mange uerfarne tippere ville i dette tilfellet satset pengene på Arsenal fordi det er det utfallet de har mest tro på. Men la oss se på oddsfaktorene. Med din vurdering av kampen blir de som følger: H 0,76 – U 1,04 – B 1,19. Som jeg nevnte ovenfor betyr en oddsfaktor på mer enn 1,00 at du bør satse penger. Vi ser at din vurdering gir høyest oddsfaktor på borteseier i denne kampen. Oddsfaktoren er høyere enn 1.00 så det betyr at du bør satse penger på Man City i denne kampen.

Som du ser er det din vurdering av oddsen du blir tilbudt som er avgjørende. Det er ikke hvilket utfall du har størst tro på som avgjør hvilke spill du skal sette. De aller fleste erfarne odds tippere bruker denne metoden, og etter min mening er det en nødvendighet for å gå med overskudd i tipping.

Kort sagt er det den tippingen du gjør når du vurderer muligheten for de forskjellige utfallene som er avgjørende. Vær derfor nøye i dette arbeidet. En god oddsfaktor er på ingen måte garanti for gevinst. Den er imidlertid et viktig hjelpemiddel for din odds tipping. Til syvende og sist bestemmes ditt overskudd av evnen til å vurdere og til å tippe en kamp riktig på bakgrunn av en god analyse.

Et eventuelt overskudd fra odds tipping er avhengig av hvor ofte du tipper riktig utfall av en kamp, men overskuddet er også avhengig av at du satser pengene når oddsfaktoren er god.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *