Tippetips – Tipping

Dersom du skal tjene penger på odds tipping er det mange faktorer som spiller inn. Du må tippe riktig ofte nok og du må finne såkalte verdispill. Tippetips betyr for mange at du får mer eller mindre kvalifiserte meninger om utfallet i en kamp eller et løp. Tippetips kan imidlertid også være noe annet og viktigere.

Sjekk tips om: 12 tips til 12 rette på tippekupongen.

I de neste artiklene vil du her motta en annen form for tippetips. Hvor mye penger bør du satse gjennom tipping? Hvor du bør satse pengene? Hvilke idretter bør du tippe på? Hvor ofte bør du satse penger? Kort sagt skal du få tippetips som omhandler omstendighetene og rammen rundt selve tippingen. Du vil aldri tjene penger på odds tipping dersom du ikke tipper riktig utfall, men dersom du skal gå med overskudd på din tipping er det også særdeles viktig at du maksimaliserer dine gevinster. Det er også viktig at du gir deg selv de beste forutsetningene for å tjene penger på tipping. Et bevisst forhold til alle sider og omstendigheter ved og rundt tipping er essensielt for å gå med overskudd over tid. Slike tippetips er det altså du vil motta i de neste postene.

Vi begynner denne serien av annerledes tippetips med å se på styringen av de pengene du har satt av til dette formålet. Før du begynner med tipping bør du sette av en bestemt sum til dette formålet. Denne summen kalles ofte for “bankroll”. Vi bruker norske uttrykk så langt det lar seg gjøre, så her bruker vi ordet lommebok som betegnelse på den summen du har reservert til odds tipping.

Budsjett

Hvor stor lommebok du skal ha til tipping må du selv avgjøre på bakgrunn av dine ambisjoner. En større lommebok gir enkelt og greit større gevinster og større tap. For tape vil du gjøre. Selv de mest erfarne odds tippere opplever motgang. Som et eksempel for å få fram viktigheten av å styre lommeboken din bruker vi 10.000 kroner som utgangspunkt. Dersom du tipper for underholdning og med liten innsats vil du også ha nytte av tippetips i denne bloggen. Tilpass innsatser og eksempler som nevnes til nivået på din tipping.

Lommeboken er en av de viktigste faktorene i odds tipping. Den skal være kilden til dine fremtidige gevinster. Du kan se på lommeboken som din aksjekapital. Dersom du taper hele lommeboken vil du gå konkurs og miste fremtidige inntekter. Dagens tippetips er således at du aldri må satse for mye på av din kapital på et spill.

Du bør sette opp en maksgrense for hvor mye av lommeboken du kan satse på et spill. En slik grense vil avhenge litt av hvor stor kapital du har, men den bør aldri overstige 5 prosent. . I eksempelet vårt kan du da satse 500 kroner på et enkelt spill. Dersom du taper på dette spillet vil din neste innsats kunne være på maksimum 475 kroner. Som du ser bør du bruke en fast prosent og ikke et fast beløp. Dersom du velger å starte med en liten bankroll bør du vurdere en høyere grense for at innsatsen ikke skal bli for lav. Den enkelte bør sette en innsatsgrense man er komfortabel med og som samsvarer med ambisjonen for denne personens tipping.

Alle som driver med odds tipping opplever perioder der ingenting klaffer og du taper gang på gang. Det er i disse periodene du vil profittere på en god styring av kapitalen din. Dersom du holder deg til en fornuftig innsatsgrense, er det nesten umulig å tape hele lommeboken.

Ikke spill med bare følelser

Det som ofte fører til at man taper hele kapitalen er at følelsene tar overhånd. La oss bruke vårt eksempel og si at du valgte en innsatsgrense på 5 prosent. Du opplever så en dårlig periode med tipping og lommeboken din reduseres med nesten 30 prosent. Du finner imidlertid et objekt som du føler deg helt sikker på og ser muligheten til å vinne alle tap tilbake på en gang. 50 prosent av gjenværende kapital satses og du taper igjen. Dere ser nå hvor vi vil med eksempelet. Dagens andre tippetips blir altså at du aldri skal bryte med din fastsatte strategi for odds tipping. Gjør du det er veien til konkurs dessverre kort og brutal.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *