Statistikk

Tippetips – Før statistikk

I tidligere artikler har du fått tips om hva som er viktig når du velger nettside for din tipping. Du har også fått informasjon om hvorfor du bør bruke flere tippesider, samt om hvordan du skal styre den kapitalen du har satt av til tipping. Nå skal du få flere tippetips som vil forbedre dine muligheter til å gå med overskudd på din odds tipping.

Et slikt tippetips er å holde seg oppdater på utviklingen av den oddsen som er satt. De forskjellige oddstilbyderne vil kontinuerlig vurdere sin satte odds og om nødvendig endrer de denne. Det er vanligvis to hovedårsaker til at oddsen du tilbys endres.

Dersom det kommer forandringer i værforhold, endringer i forventet lagoppstilling, opplysninger om ukjente skader eller lignende, vil oddsen på gjeldende objekt ofte endres. Dersom du får disse opplysningene før et av dine spilleselskap kan du satse penger før de får endret oddsen og således har du ofte funnet et bra verdispill. Vårt tippetips blir således at du holder deg oppdatert på de områdene du har valgt for din oddstipping. Det er viktig å reagere raskt dersom det skal være mulighet å utnytte slike opplysninger.

Oddsen vil også kunne forandres når det det satses mye penger på et bestemt utfall. En oddstilbyder risikerer da å tape mye penger på et objekt, en risiko de vanligvis ikke vil ta. For å kunne motvirker dette senkes oddsen på dette utfallet for så å økes på motsatt utfall. Det stimuleres på denne måten til tipping på et bestemt utfall. Dette gjøres for å jevne ut risikoen. Vårt tips er at du bør være oppmerksom på slike endringer i tilbudt odds, men samtidig bør du vurdere et eventuelt spill på vanlig måte. En slik endring i oddsen kan føre til at du finner et verdispill, men det er langt ifra noe automatikk i dette.

Nå skal du få et eksempel på hvordan enkelte spillere vurderer og så bruker endringer i oddsen. La oss si at seier til Liverpool i en bestemt kamp gir 2,00 i odds oss NordicBet. Du følger utviklingen og ser at oddsen senkes til 1,85. Når du sjekker nettsider og de andre kanalene du bruker for informasjon, finner du ingen forklaringer på endringen i odds. Det er da naturlig å anta at oddsen er endret fordi noen storspillere har satset store summer på dette utfallet. Noen tippere vil da gjøre følgende. De finner en tippeside som ikke har mottatt store spill på dette utfallet og således ikke har endret oddsen. Deretter satser de penger på dette utfallet. Det en slik spiller nå har gjort er å følge profesjonelle tippere. Man leser endringen i odds som en følge av at profesjonelle tippere har satset stort til en bestemt odds, for deretter å finne tilsvarende odds for selv å satse penger.

Vår anbefaling vil være at du ikke benytter deg av en slik form for odds tipping. Du kan ikke være sikke på at årsaken til endret odds er at såkalte profesjonelle tippere har satset stort. Dessuten bør du satse penger ut i fra egne vurderinger, ikke ut i fra andres. Dette er imidlertid en faktor du bør ta med i dine vurderinger av oddsen som tilbys og endringene i denne.

Siste tips i denne omgang gjelder oversikt over egen tipping. For alle som ønsker å tjene penger på odds tipping er dette usedvanlig viktig. Bruk et regneprogram som Microsoft Excel til å føre statistikk over alle dine spill. Du bør inkludere informasjon om dato for spillet, type sport du tippet på, utfallet du tippet på, samt beløpet du satset i forhold til kapitalen din. Du bør også ta med hvor du tippet og hvilke type spill du satset på (1X2, handicap, vinnerodds osv.) og selvfølgelig hvordan spillet gikk.

Dette kan virke tidkrevende, men når du kommer inn i en rutine vil det gå rimelig kjapt. Før du kan bruke denne statistikken må den inneholde mange spill, det er ikke mulig å lese noe ut i fra en statistikk som kun inneholder 20 spill.

Når oversikten din inneholder flere hundre spill vil den bli et viktig verktøy for din tipping. Bruk statistikken til å analysere innsatsen og resultatene dine på forskjellige idretter og forskjellige spill. Du vil ofte bli overrasket over resultatene av slike analyser. Det er slik du oppdager at pausetipping gir deg stort underskudd eller at du tjener mest penger på å tippe hjemmeseier i tippeligaen.

Vårt tips er å bruke god tid på en oversikt som inneholder nødvendig informasjon fra din odds tipping. Dette er som nevnt viktig for å tjene penger på tipping. Tippesider på nettet gjør mye for å kapre kunder, men de tilbyr ikke muligheter for en slik oversikt på sine sider. Dette ville være enkelt å ordne, men spilleselskapene ønsker ikke at du skal føre en slik statistikk. Det er egentlig det beste argumentet for nettopp å gjøre det.

Da har du fått mer informasjon som forhåpentligvis vil øke dine muligheter til å tjene penger på tipping. Med fare for å gjenta oss selv, vil vi nok en gang understreke hvor viktig det er å ha fokus på denne delen av din odds tipping.

Tradisjonelle tippetips er vel og bra, men dessverre glemmer altfor mange alle de andre faktorene som bestemmer størrelsen på dine gevinster.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *