Kampanalyse

Langoddsen er den mest populære formen for odds tipping. For å øke dine muligheter til å vinne penger på langoddsen er det flere ting du bør gjøre. En av de viktigste metodene for odds tippere er gode kampanalyser. Her skal du få noen tips som vil hjelpe deg til å analysere dine spillobjekt fra langoddsen, eller for den saks skyld fra andre former for tipping.

Kjenner du til begrepet verdispill? Kort sagt betyr det at du kun skal sette penger på et utfall dersom du finner verdi i dette. Dersom du skal gå med overskudd på din odds tipping er det viktig å kjenne til dette. Les gjerne mer om verdispill.

Selv om du ikke leter etter verdispill på langoddsen, så er en god analyse av spillobjektene viktig. Hvor mye tid du bruker på å analysere kamper bør du tilpasse dine mål og forventninger. Det er nemlig veldig mange faktorer som påvirker resultatet av en kamp på langoddsen. En person som tipper ofte og omsetter store summer bør bruke mer tid på analyser enn en person som bruker odds tipping til underholdning.

Å analysere en kamp betyr å sette en prosentvis fordeling av mulige utfall. En analyse av Liverpool – Everton kan som et eksempel gi denne fordelingen. H 45% U 30% B 25%. Dette er resultatet av en analyse og det er disse tallene du skal bruke til å bestemme om du skal satse penger på et bestemt utfall. På langoddsen er det lagidrett det vanligvis satses penger på, derfor tar vi utgangpunkt i det. I artikkelen verdispill (nevnt ovenfor) kan du lese hvordan du bruker disse prosentene til å forbedre dine muligheter til gevinst fra odds tipping.

Det er som nevnt mange faktorer som påvirker utfallet av en kamp og som derfor bør tas med i en kampanalyse. Hvilke faktorer man velger å vurdere og hvor mye vekt man legger på disse vil variere, men alle seriøse oddstippere vurderer lagenes generelle form og kvalitet. Plassering på tabellen er da en viktig faktor som sier mye om lagets styrke, men ikke legg for stor vekt på denne faktoren. Et lag kan ligge godt plassert på tabellen, men likevel ha tapt de fire siste kampene. Tabellsituasjonen må du vurdere opp mot andre faktorer dersom du skal lykkes på langoddsen. Dersom du vurderer tabellplassering opp mot formkurven samt hjemme og bortestatistikk, vil du få et mye riktigere bilde av det nåværende styrkeforholdet mellom to lag.

Formkurven bør du heller ikke bruke ukritisk i dine analysere av langoddsen. Undersøk først hvilke motstand de aktuelle lagene har møtt. La oss si at lag A har tapt sine to siste kamper, men at de da spilt mot ligaens to beste lag. Lag B har vunnet sine to siste kamper, men de møtte mye svakere motstand. Formkurven bør ikke tillegges for mye vekt i et slikt tilfelle.

Formkurve, tabell situasjon og hjemme/borte statistikk bør du alltid benytte når du analyserer langoddsen, men se alltid hva som ligger bak disse tallene. Husk også at en tabell situasjonen har mindre og si i begynnelsen av en sesong. Tabellen etter 5 kamper gir ikke noe grunnlag for å vurdere styrkeforhold, en slik tabell er det samme som en formkurve og bør vurderes som det.

Dette er de mest grunnleggende faktorene for analyser av langoddsen. I neste artikkel skal vi ta for oss flere faktorer du bør benytte under kampanalyser. Du vil også få noen tips om hvordan du skal utføre selve analysen. Uansett om du tipper på langoddsen eller foretrekker en annen form for odds tipping så bør du absolutt benytte deg av kampanalyser. Det vil øke dine muligheter til overskudd.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *