Norske Bokklubber

 

Bøker: Et Ly for Skjermens Slit

I en tid der vi konstant er omgitt av skjermer, trenger vi alle et lite pusterom. Å lese en bok kan være akkurat det – et fristed fra det uopphørlige jaget av varsler og digitale distraksjoner. For deg som liker å lese å få servert kvalitetsbøker rett hjem i postkassen så kan det være helt fantastisk å være medlem i en bokklubb. Dette er noe som har vært meget populært de siste årene. Bokklubben mer en nye bøker ble for en tid tilbake stemt frem som en av Norges 50 viktigste nettbutikker hos netthandel.no.

Hvorfor Bokklubber er Viktigere enn Noen Gang

Skjermbruk er nå en del av nesten alt vi gjør – jobb, fritid, kommunikasjon. Men overbruk kan slite ut hjernen vår og etterlate oss urolige og utmattede. Å lese en bok derimot, gir hjernen en annen type stimulans. Den hjelper oss med å konsentrere oss, koble av og kanskje viktigst av alt – å se verden gjennom andres øyne. Bokklubber kan være en inspirasjon til å lese mer, og samtidig skape et felleskap der bøker er i fokus.

Fellesskap Gjennom Litteratur

Bokklubber tilbyr en særegen mulighet til å dele leseopplevelser med andre. I en verden der vi ofte har travle liv og få sjanser til ekte samtaler, blir bøker et felles samtaleemne som bringer folk sammen. Norske bokklubber legger til rette for å knytte bånd, utveksle perspektiver og bygge vennskap basert på felles opplevelser.

Å lese i fellesskap er mer enn å kun dele en historie – det handler om å koble sammen over tidløse temaer og tanker. Å være med i en bokklubb øker omtalen for bøker generelt og de tenderer til å gjøre alle bøker som kommer med der mer kjente og dermed øker salget. En av de mest solgte forfatterne i Norge er Jo Nesbø, hans bøker har ofte vært med i de forskjellige bokklubber, men det er jo ikke rart sen hans bøker holder internasjonalt ansett god kvalitet.

Mest populære bokklubber i Norge for voksne er: Bokklubben Nye bøker, Bokklubben krim og spenning, Bestselgerklubben, Tanum Lydbokklubb, Storytel Lydbøker og Krimklubben.

En Pause fra Skjermens Hypnose

Mange av oss merker hvordan skjermene trekker oss inn, og hvordan det kan følels ut som om dagene bare glir forbi i et hav av innhold uten dyp mening. En bok er derimot en øvelse i tilstedeværelse. Man kan fordype seg, leve seg inn og finne ro. Bokklubber gir motivasjon til å sette seg ned med en bok og faktisk prioritere denne tiden til fordypning.

Det er på tide å gi oss selv muligheten til å oppleve en annen form for verden, å finne glede i hver side vi blar om, og å kjenne på fellesskapet i å lese sammen med andre. Besøk Norske Bokklubber og ta del i denne verdifulle, skjermfrie opplevelsen.

Så meld deg på en bokklubb og kos deg!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *