Norske Bokklubber

For deg som liker å lese å få servert kvalitetsbøker rett hjem i postkassen så kan det være helt fantastisk å være medlem i en bokklubb. Dette er noe som har vært meget populært de siste årene. Bokklubben mer en nye bøker ble for en tid tilbake stemt frem som en av Norges 50 viktigste nettbutikker hos netthandel.no.

Det har vært diskutert av mange om det er sånn at bokklubbene kun tar in bestselgerbøkene og at de setter til side mindre kjente forfattere. Dette har ikke blitt påvist i undersøkelser så vidt vi kjenner til. Der emot ser det ut til at det er ut til at det er en positiv sak for en hver forfatter, uansett populær eller mindre kjent, at en bokklubb velger forfatterens bok inn i sortimentet. Å være med i en bokklubb øker omtalen for bøker generelt og de tenderer til å gjøre alle bøker som kommer med der mer kjente og dermed øker salget. En av de mest solgte forfatterne i Norge er Jo Nesbø, hans bøker har ofte vært med i de forskjellige bokklubber, men det er jo ikke rart sen hans bøker holder internasjonalt ansett god kvalitet.

Mest populære bokklubber i Norge for voksne er: Bokklubben Nye bøker, Bokklubben krim og spenning, Bestselgerklubben, Tanum Lydbokklubb, Storytel Lydbøker og Krimklubben.

De mest kjente bokklubbene for barn er Bokklubben barn, Barnas Egen bokverden og Goboken.

Å melde inn ungene i bokklubb kan være en bra måte å lære de å lese på. Å lese høyt for små barn er både koselig å noe som de fleste barn liker. Språk og ordforråd blir stimulert ved å lese bøker. Det hjelper også barna å utvikle en god generell forståelse over hvordan verden funger og samtidig som de får stimulert fantasien.

Så meld deg på en bokklubb og kos deg!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *