Matkasser – den nye trenden

Selskapene som leverer Matkasser hjem på døren har vokset seg store på bare noen få år. De to store i bransjen Adams Matkasse og Godt Levert forventer en samlet omsetning på ca 850 millioner i 2015 (Godt Levert 450 millioner og Adams Matkasse 400 millioner) i følge netthandel.no. Her kan du få en full oversikt over matkasser som finnes i Norge på Matkasse Guide.

Det er flere anledninger hvorfor folk har slengt seg på matkassetrenden. Fordelene med å ha matkasse er flere, vi skal her prøve å summere fordeler med matkasser.

  1. Du får hjelp med å finne de gode matrettene. Mange mennesker har problemer med at fra dag til dag finne på nye spennende oppskrifter. Hverdagen blir gjerne så at mange lager densamme maten om og om igjen med relativt stor hyppighet. Hvis man melder seg på et matkasse abonnement får man profesjonell hjelp til å velge oppskrifter.
  2. Man sparer tid. Med en matkasse trenger du ikke å gå like hyppig til butikken og du får maten levert rett hjem. Hvis du vil spare enda mer tid kan man bestille expresskasser, med mat som laget ekstra kjapt.
  3. Spis sundt med et variert kosthold. Matkassene er satt sammen av profesjonelle kokker med lang matutdanning. Matinnholdet er satt sammen slik at du får et sunt og balansert kosthold.
  4. Hold kontroll på vekten. Matinnholdet i en matkasse er begrenset. For mange kan dette være en god måte å holde kontroll på næringsinntaket og vekten. Dette forutsetter selvsagt at du ikke bestiller for mye mat enn det du trenger.
  5. Spar penger med en matkasse. En forklaring til hvorfor mange sparer penger på matkasser er mest sannsynlig at når du ikke går til butikken så ofte så handler du heller ikke så mye mat, godis og annet du egentlig ikke trenger. Når du kjøper en matkasse får du kun den balanserte maten du trenger. Du får ikke med unødvendigheter som chips, sjokolade og is og diverse annet mindre viktig næringsinntak.
  6. Spar miljøet og kast mindre mat. Folk kaster mindre mat en normalt med en matkasse fordi matinnkjøpet er anpasset akkurat til det du trenger.

Det finnes også mindre leverandører av matkasser som nettmat.no og vegetar og vegan baserte matkasser som Den Grønne kassa.

Tilveksten av selskaper som leverer mat hjem på døren (ikke matkasser) har også vokset seg sterk. Andre selskaper som leverer mat hjem på døren har du blant annet 123Levert og kolonial.no. Kolonial innledde i 2015 et samarbeid med Reitan Gruppen og forventer sterk vekst fremover.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *