Arkitekturpris til Stavanger Konserthus

By on juni 30, 2016

Stavanger Konserthus er tildelt den amerikanske prisen USITT 2016 Architecture Merit Award i Salt Lake City.

Stavanger konserthus og State University of New York Performing Arts Center delte prisen USITT 2016 Architecture Merit Award. Det var 20 nominerte prosjekter til den prestigefulle prisen.

USITT (United States Institute for Theatre Technology) er en interesseorganisasjon for sceneteknikere og organisasjonen har 15000 medlemmer i USA.

Juryen har ifølge pressemelding lagt vekt på byggets tilpasning til omgivelsene, utformingen av publikumsområdene, akustikken, de scenetekniske løsningene og byggets forutsetning for å gi et godt arbeidsmiljø. For å bli nominert kreves det gode referanser fra brukerne. Det kanskje aller flottest rommet i konserthuset er den monumentale Zetlitz salen med teleskoptribuner fra Skeie.

Konserthuset er tidligere, blant annet, tildelt Quadrennial Award for practical excellence in design for 2014.

Stavanger Konserthuset åpnet i 2012. Besøket har siden åpningen passert en million. Huset er tegnet av Ratio Arkitekter AS, Oslo. Teaterteknisk konsulent har vært AIX Arkitekter AB – Teater, Stockholm. Akustisk har vært Kahle Acoustics, Brussel, Akukon Ltd., Helsingfors og Sinus, Stavanger.

Stav.Konserthus.aug_.66-2

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *