Influensa barometer

Googles undersøkelser har vist at enkelte søkeord er gode indikatorer på influensaaktivitet. Googles influensastatistikk bruker akkumulerte Google-søkedata for å beregne influensaktiviteten rundt om i verden, i tilnærmet sanntid.

Hver uke søker millioner av brukere over hele verden etter helseinformasjon på Internett. Som forventet er det flere søk relatert til influensaspørsmål under influensasesongen, flere allergirelaterte søk under allergisesongen og flere søk relatert til solbrenthet om sommeren. Du kan utforske alle disse fenomenene ved hjelp av Avansert søkestatistikk. Men kan søkeordstatistikk danne grunnlag for en nøyaktig, pålitelig modell for faktiske fenomener? Som du ser av grafen sammenfaller søk relatert til og faktisk influensa. Det som er enda mer interessant er at søkedata ofte er tidligere ute en selve registreringen av den faktiske sykdommen.

Blått er søk i Google, Oransje er data fra helsemyndighetene på faktisk registrert sykdom

Selvfølgelig er ikke alle som søker etter ordet «influensa», syke, men det oppstår et mønster når alle influensarelaterte søk kombineres. Google sammenlignet søkeantall med tradisjonelle influensaovervåkningssystemer, og fant ut at mange søkeord var populære nettopp under influensasesongen. Ved å telle hvor ofte disse søkeordene, kan vi beregne hvor mye influensa som sirkulerer i ulike land og områder rundt om i verden. Les mer om Googles resultater som har blitt publisert i tidsskriftet Nature.

Hvordan kan du så bruke dette?

I og med at søketrenden ligger i forkant av epidemien, kan du følge med på denne oppdaterte grafiske visningen av søketrender relatert til influensa og være føre var når det trengs:

Kilde: Google.com


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *