Annette-Obrestad-i full gang med å skrape inn penger

Hva skjedde med Annette Obrestad?

Den første damen og den yngste personen til å vinne et WSOP-armbånd noensinne

Annette Obrestad, fra Sandnes, ble den yngste gjennom tidene, ikke bare den yngste jenten men den yngste noensinne og den første damen til å vinne et WSOP armbånd. Dette var i 2007 da hun vant World Series of Poker Main Event som 18 åring med en første premie på 1 million £. Turneringen var den første World Series of Poker turneringen i Europa og hadde et innkjøp på 10000£ med totalt 362 spillere meldt inn. Annette Obrestad vant den siste hånden i turneringen dagen for hun fylte 19 år. Førsteplassen i WSOP var i dollar verdt $2,013,733, omtrent 11,3 millioner NOK med valutakursene på det tidspunktet.

Den norske kometen som slo ned som et brak i pokerverden for 15 år siden har i prinsipp forsvunnet fra pokerverden de siste årene. Hva gjør hun i dag egentlig?

Begynnelsen som pokerspiller

Annette begynte å spille poker som 15 åring og ble kjente gjennom sitt kallenavn Annette_15. Når hun åpnet sin konto på Pokerstars var hun kun 15 år gammel og måtte lyve på alderen. Hun visste at hun ikke kom til å kunne ta ut penger innen hun fylte 18 år, men det brydde hun seg ikke så mye om. I følge henne selv trengte hun aldri trengte å sette inn noen penger på online poker da hun tjente de første pengene på å vinne freeroll pokerturneringer.

Hun viste seg til å ha stor talent i nettpoker. De første årene hun spilte poker på nettet i den tiden innen hun vant WSOP-turneringen spilte hun altså på nettet under nicknamet Annette_15. Hun skal ha spil opp ca 5 millioner kroner på nettpoker innen hun deltok i WSOP. Mellom september 2006 og februar 2007 skal hun ha vunnet over $500.000 på Pokerstars, at hun vant $200.000 på UltimateBet og at hun vant $136.000 på Full Tilt Poker.

Vant turnering uten å se på kortene

En av de mest morsomme tingen Annette gjorde som pokerspiller var å vinne en 4 dollars 180-personers online sit-and-go turnering på pokerstars i Juli 2007 uten å i det hele tatt se på kortene.

Annette bestemte seg for å spille denne turneringen en søndag å sette papir foran skjermen så hun ikke så kortene. I begynnelsen var det veldig merkelig å spille sier hun fordi det var så annerledes å spille på grunna av at det eneste readsen hun kunne spille på var bet størrelse og hvordan folk hadde spilt tidligere.

Men jo mer hun spilte innså hun at du ikke alltid trenger å se på kortnene for å spille og hun kom dypt inn i turneringen og begynte å innse at hun kunne vinne turneringen. Hvor sykt var ikke det? Annette prøve å spille sin beste poker og ennet opp å vinne turneringen.

Hun sier at det det kommer ned til er at Poker er et spill der leser folk, jo mer du spiller desto mer skjønner du av betting mønstrene fungerer og hvordan folk tenker. Når du på en måte kan komme inn i skallen på motstanderen kan du og forstå mer hvordan de spiller. Det er det du må kunne få til for å bli en god pokerspiller mener hun. (Se intervju på youtube). Annette tror at hun er mer kjent for å vinne en liten turnering uten enn å bli en verdensmester i poker.

Hvordan klarte hun å vinne denne turneringen og hvilke strategier brukte hun?

Annette vant ikke denne turneringen på strategien å gå all-in og være heldig. Hun brukte kunnskapen sin om motstandernes tendenser til å lage en aggressiv, metodisk strategi med en sterk rød linje (sjetonger vunnet uten showdown). La oss se nærmere på de ulike elementene i Obrestads spilleplan og lære hvordan vi kan implementere dem i vår egen tilnærming til poker .

Hun kjente igjen den tankegangen i poker. Hvordan folk flest spilte på det tidspunktet.

Den første faktoren å merke seg i Obrestads imponerende bragd er hvem hun spilte mot. Dette var en $4 online pokerturnering i 2007. Tiden og innsatsen i spillet kontekstualiserer hennes motstandere til å være løs-passive, ubalanserte spillere. Dette betyr at de spilte for mange hender (spesielt pre-flop), var mer sannsynlig å checke eller syne enn å satse eller høyne, og noen ganger ville de spille sterke hender annerledes enn svake hender på en forutsigbar måte.

Når du ønsker å justere strategien din, som du må gjøre når du spiller blind, er det viktig å starte med generaliseringer om hele populasjonen av motstandere og deretter ta notater om enkeltpersoner når du lærer mer om hvordan hver person spiller.

Trekk #1: Skvise i posisjon

Den vanligste måten Obrestad vant sjetonger på var å høyne til en stor størrelse i sen posisjon preflop, vanligvis i cutoff, button eller big blind etter at flere spillere passivt hadde gått inn i potten. Dette er kjent som et squeeze-spill, og det utnytter situasjoner der det er mange sjetonger i potten, men ingen spillere har lagt inn nok til å føle seg forpliktet til å syne en stor høyning. Hvis du ser at det er fire eller flere spillere som ser flest flopper ved bordet ditt, kan du utføre en sen posisjonssqueeze med en verdihånd eller en bløff.

Trekk #2: Syne så lite som mulig

Den mindre prangende halvdelen av Obrestads tight-aggressive spillestil er den “tighte” delen. Da hun møtte bets, spesielt etter floppen, synte hun veldig lite. Å syne er en effektiv måte å komme til et showdown med en moderat sterk hånd, men uten kunnskap om håndstyrken hennes, kunne ikke Obrestad stole på kortene hennes for å fange bløffer.

I stedet kastet hun seg stort sett til aggresjon mens hun av og til høynet som en bløff. Obrestad bløffhøyned oftest spill på river (når alle 5 kort er ute på bordet). Det var to grunner til dette. Først, befolkningen hun spilte i underbløffede rivers, noe som gjorde bløffer mer effektive. Og for det andre er hånden mindre viktig på river enn på floppen eller turn. Du kan bruke denne raise-eller-fold-strategien på situasjoner der hånden din vil være vanskelig å navigere i senere, for eksempel når du møter en raise i small blind.

Trekk nr. 3: Bette på statiske brett

Når et brett er “statisk” eller “tørt” har det ikke mange trekninger tilgjengelig. Eksempler på disse brettene er Kh7c2s (hjertekonge, 7 av kløver, 2 av spar) eller AcAd6h (kløveress, ruteress, 6 av hjerter). På statiske brett er det vanskelig for passive spillere å syne veddemål, siden de er ukomfortable med tanken på at de allerede kan dra død.

Obrestad utnyttet motstandernes ubehag ved å satse nådeløst på disse brettene. Hun styrte risikoen sin ved å velge små innsatser og oppnådde et supernormalt antall kast fra motstanderne som var uelastiske til innsatsstørrelsen. Når du er i en hånd med noen som ikke vil syne noen innsats med mindre de har et draw eller overcard til brettet, eksperimenter med små innsatser (¼ – ⅓ størrelsen på potten.)

Trekk #4: Slå på svakheter i motsatt range

En spillers rekkevidde representerer samlingen av hender som en spiller ville spilt på samme måte i sammenheng med en pokerhånd. For eksempel hvis en spiller høyner fra “under the gun” i et 9-hånds spill, inkluderer den sannsynlige rekkevidden av hender høye lommepar, ess-konge og ess-dronning.

Bevæpnet med en omfattende forståelse av hennes motspillere hånd-rekkevidde, ville Obrestad være mer aggressiv på brett som favoriserte rekkevidden hennes. Det vil si at hun ville satse på brett som henger sammen med rekkevidden av hender hun ville hatt hvis hun hadde sett på kortene hennes, men motstanderne hennes visste ikke at hun spilte blind.

Ble spådd en lysende pokerkarriere

Annette Obrestad vant under den tiden hun spilte poker ca 3,9 millioner dollar og ble spådd en lysende karriere, men karrieren stoppet opp et eller annet sted kring 2011/2012.

Historien om Annette Obrestad

Etter WSOP vinsten fikk Annette ulike pokersponsorships, så i ca 3 år reise hun rundt verden å spilte poker. Selv mener hun at hun hadde det veldig gøy og at hun var heldig som fikk sjansen å reise rundt å se hele verden.

Et sted kring 2012 gifte hun seg og ble interessert i fitness gjennom mannen sin som motiverte henne til å begynne trene.

Et eller annet sted i denne tiden hun sin passion for poker og ble hooked på fitness, trening og mat. Under tiden som pokerspiller hadde hun fått høre mye drit på pokerforum at hun var overvektig og ikke tok hånd som sin kropp som hun burde. Annette likte ikke hvordan hun ble behandlet i pokercommunitiet for henner overvekt. Selv sier hun at hun hadde det så gøy på den tiden at ingen burde ha brytt seg om hvordan hun såg ut, men at hun ja stoppet i seg kanskje for mye godsaker.

Startet Instagram konto for fitness

Obrestad kom å starte det hun kaller en “fitness-journey” og tapte 45 pounds (ca 20 kg). Hun startet en instagram konto om trening som fikk over 26000 følgere. Treningen hennes var hard, hun var ikke body-builder men trente type body-builder treninger.

Obrestad ble veldig hekta på mat og ville ha full kontroll på mat. Hun ble “obsessed” av mat og takket nei til å spise med andre fordi at da hadde hun ikke kontroll på matinntaket.

Fokus på fitness påvirket poker

Et sted i 2014/15 gikk de meste av tankene hennes til å holde kontroll på vekten, at hun rørte seg nok, ikke spiste for mye kalorier osv. Under denne tiden endret hennes fokus fra å fokusere og bli bedre i poker til å bli riktig bra på diett for å holde vekten i kontroll. I denne 3 års perioden kom hun til å stagnere i poker, hennes utvikling stoppet fordi at hun ikke fokuserte på spillet like mye lenger. Pokeren gikk videre og utviklet seg men Annette mener at hun selv stagnerte og stod still. Hun skjønte at hun helt plutselig hadde havnet for langt bak utviklingen i poker og at hun ikke tjente særlig mye penger på poker lenger. I tillegg hadde Obrestad tapt sin lidenskap for spillet og hun begynte å spille mindre.

Med en ny fitnesstrener fikk Annette helt plutselig et problem i sin Hamstring som kom til å utvikle seg til en kronisk smerte. Dette kom å lede til at Annettes fitness-liv falt sammen. Helt plutselig kunne hun ikke trene så mye som hun ville for å holde kontroll på kroppen sin og samtidig hadde hun tapt sin lidenskap til poker.

En reise til Australia

Et sted i 2016 reiste Annette til Australia. En dag i Australia gjorde hun en liten treningsøkt og kom til å få ekstremt vondt i ryggen. Etter at ha begynt å studere til å bli fitness-trenger innså Obrestad at hun ikke kunne ta risken med å fortsette å satse på noe hennes kropp mest sannsynlig ikke kom til å klare av. Hun spilte litt poker men vant ikke lenger penger fordi at hun ikke klarte å fokusere på det havnet Annette i et limbo der hun ikke visste hva hun skulle gjøre.

Annette Obrestad bilde fra 2023
Slik ser Annette ut i 2013. Dette er en screenshot fra hennes Youtube kanal.

Annette Obrestad finner en ny lidenskap i makeup

En dag ble Annette Obrestad interessert i makeup.

Idag driver hun en Youtube kanal som kallse Annettes Makeup Corner som har over 46000 abbonenter hvilken hun er aktiv i den dag idag. Hun har ikke spilt en pokerturnering siden 2018 og det spørs om vi får se henne rundt pokerbordene igjen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *