Den Norske skolen må ta mer ansvar for økonomi undervisning

I følge en undersøkelse som TV3 har gjort for Luksusfellen som har sesongspremiere nå i dagene at det kommer frem at 18% av unge folk over 18 år som går på skole tror at renten på kredittkort er gunstigere enn studielån, melder P4.no. Sandmæl som er en av programlederne i Luksusfellen sier at dette er bekymringsverdig men at han ikke er så overrasket. Sandmæl sier også videre at både kredittkortselskapene og kundene selv har et ansvar på at kompetansen er så lav. Studielån er en av de mest gunstige lån du kan ha med en rente på under 2% mens et kredittkort kan ha over 25% i rente på kreditten som ikke blir betalt ned i tide.

I et så viktig fag som økonomi så bør skolen være den institusjon som underviser og lærer de unge. Alle mennesker som vokser opp skal en dag ha ansvar for sin egen økonomi og mange ganger ha ansvar for andres økonomi. Dette er et så pass viktig fag at alle skolelever bør få en god utdannelse om økonomi og finans innen de blir 18 år. Da må grunnskolen og videregående på plass for å gi ungdommene den nødvendige kunnskapen for å klare seg bra i det voksne liv.

Når en så pass høy andel av unge ungdommer over 18 år tror at kredittkort har lavere rente enn studielån er dette et bevis på manglende kunnskap om økonomi og finans i denne aldersgruppen.

Her må det ledende politiker på banen for å bedre på økonomi og finans utdanning for unge. Det er ikke kredittkortselskapenes ansvar å utdanne mennesker. Det er deres ansvar å markedsføre seg på en god måte. Kredittkort kan være bra og ha hvis man bruker det riktig.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *