Site icon Newsfeeda

Affiliate rabatter – slik fungerer de

Affilliate rabatter - slik fungerer de

En Affiliate rabatt er en rabatt som er tilknyttet en nettside eller influencer som tilbyr rabatt på et produkt som selges på en annen nettside. Dette er en rabatt eller tilbud som kan tilbys på en nettside eller på et sosialt medium, som for eksempel Facebook eller Instagram, men selve produktet handles på en annen nettside. Selve rabatten som tilbys sitter i utlinken til salgsstedet og identifiseres med en tracking-link som inneholder et ID som er koblet til det spesifikke nettstedet eller mediet som tilbød rabatten. Da kan selgeren av produktet vite hvor nett trafikken kom fra og tilby den aktuelle rabatten.

Affiliate rabatt er ikke det samme som kuponger

Det er en forskjell på Affiliate rabatter og kuponger. Brukeren trenger ikke å ha en kode for å få brukt en affiliate rabatt. Brukeren som skal motta rabatten blir automatisk identifisert ved at ha trykket på en spesifikk link. Linken i seg selv inneholder IDen som automatisk linker brukeren til rabatten.

Med en rabattkode må brukeren som skal motta rabatten selv ha fått tilgang til en kode. Denne koden skal brukeren selv skrive inn på nettsiden for å motta rabatten.

Rabatter via affiliates kan tilpasses og være ulik fra nettside til nettside

Affiliate-lenker er tilpasset hver affiliate og/eller influencer. Merkevaren din vil bruke disse koblingene til å spore ytelsen til hver tilknyttede/påvirker. Tilknyttede lenker er også nettsider (vanligvis landingssider) som inneholder merkevarens domenenavn med en unik affiliate-ID på slutten av nettadressen.

Fordi tilknyttede lenker er nettsider fra domenet ditt, leder de også trafikk til nettstedet ditt. Tilknyttede lenker gjør det også lettere for deg å spore provisjoner og attributtsalg.

Rabattkoder er tall-/bokstavkombinasjoner som din merkevare eller influencer kan distribuere til forbrukere som deretter kan bruke dem i kassen. Rabattkoder fungerer uansett om nettbesøkeren brukte en tilknyttet lenke eller ikke. Disse digitale kupongene driver ikke nødvendigvis nettstedtrafikk.

Hensikten med affiliate rabatter og kuponger kan være ulik

Målet med affiliate rabatter er ofte todelt. Selgeren ønsker og både selge et produkt og samtidig få trafikk til nettstedet. Med en kupongrabatt er oftest målsetningen kun å selge en vara. Kupongrabatten kan oppnås uten nett trafikk, det er tilstrekkelig om kjøperen har en rabattkode.

Rabattkoder er noe som kan misbrukes av brukere mens affiliaterabatter ikke går å misbruke.

Populært blant influencere og markedsførere

Affiliate markedsføring er populært blant mange nettmarkedsførere av flere anledninger:

Slik setter du opp affiliate-lenker til dine nettbrukere

Hvert produkt du skal tilby er merket med en ID kode. En ID-kode identifiserer din nettside og din bedrift, slik at selgeren vet hvor trafikken kommer fra. En annen ID-kode identifiserer selve tilbudet. Det betyr at du kan ha ulike tilbud om et produkt til samme bedrift fra samme nettsted, hvis du ønsker å teste ulike tilbud.

Affiliate linkene du skal bruke skal du putte ut på din nettside, slik at du får rett link på rett produkt. Lenkene kan du putte opp manuelt eller du kan bruke programvare for markedsføringsautomatisering eller CMS.

Du kan også legge inn sporing slik at du ser hvilken av dine landingssider som driver mest salg, der hver landingsside da har en addert idensifiseringkode i linken.

Tips om affiliate

Driver du en nettside som har mye trafikk kan du teste affiliatelinker. Da kan du tjene ekstra penger på din nettside.

Exit mobile version