Resurs Bank – fusjonerer med yA Bank

Resurs bank slutfører fusjon med yA Bank

Resurs Bank kjøpte yA Bank i 2015 for 1,58 milliarder kroner. I April i 2018 ble det besluttet om å fusjonere selskapene og den 30 november ble sammenslåingen, eller fusjoneringen, et faktum ved registrering i det svenske Bolagsverket i følge newsweb. I fusjonen ble yA Bank oppløst og selskapet er overført til Resurs Bank i samsvar med relevant svensk og norsk lovgivning. Etter sammenslåingen har selskapet totalt over 5,7 millioner kunder. Dette gjøre de til en av de ledende i markedet. Til en sammenligning har Bank Norwegian totalt ca 1,5 millioner kunder totalt.

Spørsmålet er hva denne fusjonen har å si for fremtiden i forbrukermarkedet. Kommer Resurs Bank til å bevare merkevaren yA Bank i Norge? Vil Resurs Bank satse hardere på det norske eller svenske markedet? Hva vil skje med de tidligere og eksisterende yA Bank produktene i Norge? Vil det nok så populære yA kredittkort fremdeles å forbli det samme kortet med de samme fordelene som tidligere eller vil fordelsprogrammet og merkevaren bli endret? yA Bank kredittkort har et populært fordelsprogram der du kan velge hvilken bransje du vil ha rabatt i hver måned. Resurs Bank hadde sen innen fusjonen sitt eget kredittkort på det Norske markedet i form av Supreme Card. Supreme Card er et kort som gir blant annet bonuspoeng på alle kjøp.

Smart å ha kvar merkevaren yA Bank i Norge

Vi tror at det kan være lurt av Resurs Bank å ha kvar merkevaren yA Bank i Norge. En vel innarbeidet merkevare med konkurransedyktige produkter. Kan vi kanskje få et nytt kredittkort på markedet i Norge fra Resurs Bank? En nyskapning eller en hybrid av de eksisterende kortene?

Hva gjelder forbrukslån kan man per dags dato i januar 2019 via yA Bank sin merkevare låne opp til 500 000 kr og via Resurs Bank sin merkevare kan man kun låne 300 000. Det vil kanskje være sannsynlig at de ulike forbrukslånproduktene i Norge vil bli mer lik fremover.

Resurs Bank ser ut at stå sterke for fremtiden med en god diversifisering av produkter på spennende og sterke markeder. Kanskje aksjen kan være et bra kjøp på den svenske børsen Nasdaq der den i dag handles på rundt 57 sek.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *