Bitcoin en bra investering for fremtiden?

By on august 24, 2019
Bitcoin

Det er nok få som ikke har hørt om kryptovalutaen Bitcoin. Bitcoin var det første eksemplet på en desentralisert digital valuta som ble etablert i 2008 av en person eller gruppe som gikk under pseudonymet Satoshi Nakamoto. Valutaen var lansert som et open-source software i 2009. Bitcoins kan bli konstruert i en prosess som kalles for “mining”, valutaen kan bli vekslet inn mot andre valutaer, produkter eller services.

Bitcoin tilbyr i realiteten en mulighet til å overfore penger over internett i et desentralisert nettvverk av et sett av transparente regler, mao et alternativ til vanlige valutaene som kontrolleres av centralbanker verden over. Det har vært veldig delte meninger om bitcoin er en valuta som bør ha en reell verdi eller om valutaen egentlig ikke har noe riktig virkelig verdi, annet enn tradingverdien, at folk kjøper valutaen i troen om an en annen investor vil kjøpe den samme valutaen for en høyere pris.

Hvis vi ser på markedet har verdien av valutaen så har prisen gått opp ganske så astronomisk under de 11 år valutaen har eksistert. I Mai 2010 ble det kjøpet gjort med Bitcoin, en mann kjøpte Papa John’s pizza for 10000 mynter, hvilket motsvarte 0,0025 cents for 1 mynt). Idag er en Bitcoin verdt 10 125 dollar. Hvis han som kjøpte pizzaen hadde spart sine bitcoins hade de idag vært verdt ca 101 250 000. Oppgangen har mao vært helt ufattelig.

Så hva vil skje med prisen på valutaen fremover? Dette er det ingen som veit men det er flere kjente folk innen finansverden som mener at prisen på Bitcoin kan gå opp til over 1 million dollar for 1 mynt. Hvis større investerere og regjeringer anerkjenner valutaen som en bra plassering for å lagre verdier så vil en kunne å anta at oppsiden fremdeles er stor. Hvis sentralbanker verden over fortsetter med å trykke for mye penger vil Bitcoin om mulig kunne ses som en et bra sted å plassere penger fordi mengden Bitcoins ikke kan stige mer en begrenset. Systemet er lagt slik at det blir vanskligere og vanskligere å mine valutaen.

Ulike kjente fjes innen finansmarkedet har nevnt mulige kurser på bitcoin i flere hundra tusen dollar og til og med opp til en million dollar. Så det kan vare verdt å ta et bet her på lang sikt.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.