Bitcoin en bra investering for fremtiden?

En desentralisert digital valuta

Det er nok få som ikke har hørt om kryptovalutaen Bitcoin. Bitcoin var det første eksemplet på en desentralisert digital valuta. Valutaen ble etablert i 2008 av en person eller gruppe som gikk under pseudonymet Satoshi Nakamoto. Valutaen ble lansert som et open-source software i 2009. Bitcoinvalutaen ble lagt slik at den kan bli konstruert i en prosess som kalles for “mining”. Valutaen kan også bli vekslet inn mot andre valutaer, produkter eller tjenester. Hvordan du kan kjøpe bitcoin kan du lese om hos kryptolisten.no.

Bitcoin tilbyr en alternativ mulighet

Bitcoin tilbyr i realiteten en alternativ mulighet til å overfore penger over internett. Sen valutaen er i et desentralisert nettverk av et sett av transparente regler er den alternativ til vanlige valutaene som kontrolleres av centralbanker verden over. Det har vært veldig delte meninger om bitcoin er en valuta som bør ha en reell verdi. Noen mener at valutaen egentlig ikke har noe riktig virkelig verdi annet enn tradingverdien. At dette er den eneste verdien som holder opp priset. Med tradingverdi menes med at folk kjøper valutaen i troen om an en annen investor vil kjøpe den samme valutaen for en høyere pris. Noen mener at den har en egentlig verdi utover tradingverdien.

Hvis vi ser på markedet har verdien av valutaen så har prisen gått opp astronomisk under de 11 år valutaen har eksistert. I Mai 2010 kjøpte en mann en Papa John’s pizza for 10 000 mynter, hvilket motsvarte 0,0025 cents for 1 mynt. Idag er en Bitcoin verdt 10 125 dollar. Hvis han som kjøpte pizzaen hadde spart sine bitcoins hade de idag vært verdt ca 101 250 000 dollar. Oppgangen har mao vært helt ufattelig.

Hva vil skje med prisen på Bitcoin?

Så hva vil skje med prisen på valutaen fremover? Dette er det ingen som veit hva som kommer til å skje med priset på Bitcoin. Flere kjente folk innen finansverden mener at prisen kan kan gå opp til over 1 million dollar for 1 mynt. Hvis større investerere og regjeringer anerkjenner valutaen som en bra plassering kan oppsiden fremdeles være stor. Hvis sentralbanker verden over fortsetter med å trykke for mye penger vil Bitcoin om mulig kunne ses som en et bra sted å plassere penger fordi mengden Bitcoins ikke kan stige mer en begrenset. Systemet er lagt slik at det blir vanskligere og vanskligere å mine valutaen.

Ulike kjente fjes innen finansmarkedet har nevnt mulige kurser på bitcoin i flere hundra tusen dollar og til og med opp til en million dollar. Så det kan vare verdt å ta et bet her på lang sikt.


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *