Privatlån i Finland

By on oktober 8, 2019
Omalaina kulutusluotto

Det finske forbrukslånemarkedet i endring

Forbrukslånemarkedet i Finland er i endring. Den 1 September kom nye regler om at renten ikke for overstige en årsrente på 20%. Dette betydde kroken på døren for sms- og snabblånene. Snabblånene hadde ofte mye høyere rente enn 20%. Mange långivere hadde nominelle årsrenter på opp til 50 %. Nå når lovgivningen nå sier at årsrenten ikke får være over 20% forsvant muligheten for høyrentebankene til å eksistere.

Bra eller dårlig med rentetak på 20%?

Dette er et spørsmål som kan være vanskelig å svare på . På den ene siden er kostnaden på lån med rente over 20% meget høy. På den andre siden så faller noen med litt dårlig kreditt helt ut av lånemarkedet. For noen mennesker kan de være bra at ikke ha tilgang til å låne penger fordi de ikke har kontroll på økonomien sin. For noen andre kan det være meget dårlig at ikke kunne få et lån med høy rente, sammenlignet med å ikke få et lån i det hele tatt.

Hvilke lån finnes idag?

De typer av usikrede lån som finnes i Finland idag er tradisjonelle forbrukslån med en maks rente på 20%. Her har vi mange ulike banker og en mengde med ulike lånemeglere. Flere av bankene finnes i hele det nordiske markedet som Bank Norwegian, Santander Consumer Bank og BraBank. På markedet er det også flere lånemeglere som Omalaina, Rahalaitos, Lendo og Rahoitu.

Lånesummen på de ulike lånemeglerne går normalt opp til 60 – 70 000 €. Dette motsvarer ca 600 – 700 000 NOK. Nedbetalingstiden strekker seg normalt opptil 15 år.

Enkelt og bruke lånemeglere som Omalaina

For forbrukerne er det tidsbesparende og effektiv å bruke en lånemegler. Når du søker går din ene søknad ut til flere banker. Din søknad på det finske markedet kan gå ut til over 20 banker og långivere. Da får du en god pekepinn på hvilken rente du kan få på ditt lån. Du sparer også mye tid på å la din ene søknad gå ut til flere banker, ellers må du selv sende søknader alle steder. Renten kan variere ganske så mye innen lånemarkedet derfor er det viktig at man sjekker markedet innen man signerer en avtale.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.